Светият синод на Македонската православна църква официално подкрепи Договора за

...
Светият синод на Македонската православна църква официално подкрепи Договора за
Коментари Харесай

Македонската църква подкрепи договора за добросъседство с България


Светият синод на Македонската православна черква публично поддържа Договора за другарство и добросъседство сред България и Македония , който бе подписан на 1 август в Скопие от министър председателите на двете страни - Бойко Борисов и Зоран Заев.

Светият синод в публично известие след съвещанието си на 25-ти септември, декларира, че " когато МПЦ празнува своята 50-та годишнина, държавните управления на Република България и Република Македония подписаха контракт за другарство, добросъседство и съдействие ".

" Това е модел за разрешаване на откритите въпроси от предишното за да се построи бъдеще сред двата приятелски прилежащи нации в границите на евроинтеграцията.

Подобни контракти могат да подкрепят и за разрешаването на откритите църковни въпроси и да основат градивно отражение при построяването на връзките сред църковните структури от района. Светият Синод показва вярата, че в най-скоро време ще се стигне до всеобща православна цялост и ще се одобри македонската църковна действителност ", написа още в формалния документ, съобщи БГНЕС.
Договорът за другарство бе единомислещо подсилен от българския парламент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР