Светият синод на БПЦ се разграничи от становището на Видинския

...
Светият синод на БПЦ се разграничи от становището на Видинския
Коментари Харесай

Синодът се разграничи от проруската позиция на Даниил за украинската автокефалия

Светият синод на БПЦ се разграничи от мнението на Видинския митрополит Даниил за даването на автокефалия на Православната черква на Украйна.

Даниил изпрати обръщение до митрополитите на редица поместни православни църкви, в което насочи нападки против Вселенския патриарх Вартоломей поради решението му да признае църковната самостоятелност на Украйна. Той се солидаризира с позицията на Московската патриаршия, която остро се опълчи против украинската автокефалия.

От своя страна Светият синод на БПЦ изрази изрично противоречие с дейностите на митрополит Даниил в публична позиция, оповестена през днешния ден на уеб страницата на синода,

" Относно зародили въпроси свързани с изпратените от Видинския митрополит Даниил писма до митрополитите на редица Поместни православни църкви, Св. Синод декларира следното: Становището изразено от митрополит Даниил в негово писмо, разпратено до митрополитите от разнообразни Поместни православни църкви е негово персонално мнение, от което Св. Синод изрично се разграничава. По поставените от митрополит Даниил въпроси Св. Синод няма решение. " - се споделя в изказването.

В посланието, написано на гръцки език, Даниил назовава Вселенския патриарх " грабител ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР