Светият Синод на Българската православна църква прие за легитимни изборите

...
Светият Синод на Българската православна църква прие за легитимни изборите
Коментари Харесай

Синодът избира новия митрополит на Видин

Светият Синод на Българската православна черква одобри за законни изборите за нов Видински митрополит. Така през днешния ден би трябвало да бъде определен новият митрополит на Видин всред двамата претенденти, съобщи БГНЕС. На състоялите се на 28 януари 2018 година избори епархийските делегати излъчиха двама претенденти.

В сходство с устава на БПЦ-БП повече от половината от гласовете на гласоподавателите получиха Техни Преосвещенства Драговитийски свещеник Даниил и Мелнишки свещеник Герасим. Изборът им бе приет за законен от БПЦ, която дефинира опитите на някои среди да упражняват напън и да насочат противоуставни претенции и искания като неприемливи и противоканонични.

Така през днешния ден ще се организира каноничен избор в параклиса " Св. цар Борис – Покръстител” в Синодалната палата, при който митрополитите от Светия Синод отпред с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит ще изберат един от двамата епархийски избраници и ще го утвърдят дефинитивно за Видински митрополит. Съгласно Устава на БПЦ-БП новоизбраният митрополит става и непрекъснат член на Светия Синод в цялостен състав.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР