Светът трябва да се обедини срещу международния тероризъм. Още малко

...
Светът трябва да се обедини срещу международния тероризъм. Още малко
Коментари Харесай

Анатолий Карпов: Светът трябва да се обедини срещу тероризма

" Светът би трябвало да се сплоти против интернационалния тероризъм. Още малко и няма да можем да го спрем ". Това разяснява в утринния блок на БТВ депутатът от съветската Дума Анатолий Карпов, някогашен международен първенец по шахмат. Карпов е член на управлението на партията на Путин „ Единна Русия " и е на посещаване в България по покана на партия „ Атака ".

Запитан дали Русия се намесва във вътрешните работи на други страни, в това число на България, Карпов отхвърли. Той напомни най-новата съветска история през 90-те години на предишния век. " Ние живеехме в илюзия, мислехме, че всички ще ни носят на ръце, само че страната се разпадаше ", сподели Карпов. " Путин още веднъж я сплоти ", посочи Анатолий Карпов.

„ Русия е представяна като агресор, тъй като има свое мнение. Но за своята история, Русия е започвала война единствено против Турция, други войни са започвани от други против нас ", сподели Карпов.

Никакви предложения не сме получавали за аудиенция на Владимир Путин в България за честването на 140 години от Освобождението.

Запитан за какво Путин е споделил, че кирилицата е пристигнала в Русия от македонските земи, Карпов сподели: " Ние знаем, че е пристигнала от Византия, тогава България е била по-голяма ".

Карпов ще се срещне с премиера Бойко Борисов и ръководителя на Народното събрание Димитър Главчев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР