Светът сякаш живее във време, което твърде много напомня на

...
Светът сякаш живее във време, което твърде много напомня на
Коментари Харесай

Bild: Русия ще нападне Украйна на три етапа и ще окупира две трети от страната

Светът като че ли живее във време, което прекалено много припомня на събитията преди началото на Втората международна война.

Според западното разузнаване офанзивата на Русия против Украйна е планувана на три стадия при започване на 2022 година за завладяване на до две трети от украинската територия, в това число Киев, написа немското издание Bild, представено от Агенция.

Според изданието, което е получило детайлности за съветските проекти,от върховен офицер " те са в чекмедже и Путин към момента не е решил дали те ще бъдат изпълнени ".

Подробностите за допустима съветска инвазия в Украйна, показани от Bild, се основават на оценки на няколко чиновници на НАТО и сигурността, които са съумели да се срещнат с някои от вероятните проекти за съветска офанзива.

Възможна офанзива през януари или февруари 2022 г

Според почитан източник, в случай че Путин даде заповед, съветската войска ще стартира „ по едно и също време офанзива от Северен Крим през сепаратистките територии на изток и север “. Това е оценка както на НАТО, по този начин и на украинското военно разузнаване. Така офанзивата може да се реализира " в края на януари - началото на февруари " - в случай че Украйна и НАТО не отговорят на настояванията на Путин.

Други вътрешни лица от НАТО преглеждат офанзивата в три етапи, като всяка фаза може да бъде и последна в интервенция, в случай че отговорът на Запада на нашествието докара до преоценка на обстановката.

Етап 1: Юг

В първата фаза ще бъде завладяна Южна Украйна, " с цел да се обезпечат доставките за Крим, а също и да бъде откъсната Украйна от морето и затова от доставките ", сподели чиновник по сигурността пред BILD.

Русия възнамерява да употребява десантните кораби, които бяха превозени от Балтийско море в района напролет, " за превозване на танкове и войски от Крим до покрайнините на Одеса ", сподели върховен офицер от западното разузнаване.

Още по-конкретен беше различен почитан боен. Според него съветските проекти плануват десантна интервенция „ източно от Одеса, сред градовете Фонтанка и Коблево “. Руските войски „ ще настъпят североизточно от града, по-късно ще завият наляво и ще настъпят в Приднестровието “. Тази офанзива щеше да обкръжи Одеса.

В същото време в региона на Херсон по поречието на река Днепър ще се правят „ въздушни интервенции на специфичните елементи “, които ще блокират мостове през най-важната река в страната и по този метод ще пресечен доставките. " От началото ще има единствено артилерийски огън по укрепени украински позиции. Тогава украинските войски ще бъдат блокирани там и няма да могат да завладяват мостовете зад тях. "

По същия метод съветските бронирани елементи, още веднъж с поддръжката на флота и авиацията, ще напредват на запад от окупирания Донбас в Източна Украйна, след което ще се разделят и ще настъпят, от една страна, към Запорожие (най-важният боен център в Южна Украйна) и по-нататък от другата страна ще се движат към Крим.

Ако това успее, цяла Южна Украйна ще бъде взета изцяло под съветски надзор, а Путин ще построи кулоар от Русия до границата на НАТО с Румъния.

Етап 2: Североизток

Паралелно с първата фаза на войната авиацията и балистичните ракети на Путин ще отслабят военните качества на Украйна в цялата страна.

Ако Кремъл реши, че изискванията за това са изпълнени, съветските бронирани елементи могат да преминат границата в регионите на Луганск и Харков и да напреднат към огромните градове Днепър и Полтава.

„ На първо място, те ще обкръжат или обсадят градовете и ще спрат доставките на електричество, газ и храна. След няколко седмици руснаците могат да се популяризират като спасители на цивилните, да нахлуят в капитулиращите градове и да „ спасят “ украинското население от апетит или гибел “, изяснява един от източнииците.

Етап 3: Киев

На третия стадий армията на Кремъл ще нападна Киев от север. „ Разбира се, това може да се случи при започване на война, в случай че събитията го постановат “, сподели източникът пред Bild.

Стратезите на НАТО не са сигурни дали режимът на Лукашенко ще взе участие във военните дейности от Беларус. Въпреки че неотдавна диктаторът разгласи това, то към момента не е решено.

Ако Беларус е подготвена да бъде насочна точка за съветски или даже беларуски офанзиви, това ще бъде проектът на Русия да обкръжи и обсади Киев от североизток и северозапад.

Впоследствие съветските войски ще напредват " почти до линията Коростен-Уман, с цел да пресечен доставките от Западна Украйна. Тогава може да се чака капитулацията на Киев, а оттова и на Украйна, под натиска на Запада ".

В резултат на сходен сюжет, за който Кремъл наподобява има проекти, които в този момент са известни на западните разследващи служби, Русия ще окупира към две трети от сегашната територия на Украйна. Друг вътрешен човек сподели: " Ако Русия нахлуе, отново ще има наказания. Тогава няма смисъл да стопираме на половина. "

Отстъпление на украинските войски

Междувременно военните имат отрицателно отношение към оценката на отбранителната дарба на Украйна. Украинците ще се бият, само че няма да могат да устоят на огромната съветска атака “, сподели върховен чиновник пред Bild. „ Ако не бъдат изцяло унищожени “, украинските въоръжени сили ще се изтеглят в западната част на страната.

Друг чиновник е декларирал пред немското издание: „ Американските противотанкови ракети „ Джевлин “ надалеч не са задоволителни за всички съветски танкове, а турските дронове „ Байрактар “ са лесна плячка за съветските военни самолети “.

За да се отбрани Украйна, тя неотложно ще се нуждае от съвременни зенитни ракети „ Пейтриът “ и противокорабни ракети „ Харпун “.

Западен офицер по сигурността сподели: " Съюзниците сега премислят доставките на оръжия за Украйна. Но това решение не може да пристигна от НАТО, а единствено от неговите суверенни членове. "

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР