Светът страда от тежка форма на разстройство, свързано с дефицит

...
Светът страда от тежка форма на разстройство, свързано с дефицит
Коментари Харесай

Гутериш: Светът страда от дефицит на доверие

" Светът страда от тежка форма на разстройство, обвързвано с недостиг на доверие ". Това съобщи в речта си пред сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации генералният секретер на международната организация Антониу Гутериш :
“Хората се усещат разтревожени и несигурни и доверието е на лимита си – доверието в националните институции, доверието сред страните, доверието в международния ред на основата на избрани правила. Гражданите в обособените страни губят религия в политическата класа, поляризацията се усилва, а популизмът става все по-популярен. Сътрудничеството сред страните е по-малко несъмнено и по-трудно “.
Гутериш прикани международните водачи да възобновят уговорките си за международен ред на основан на съответни правила, като Организация на обединените нации бъде сложена в центъра, с цел да се оправи с " забележителните закани, пред които са изправни човечеството и планетата ". Според него няма различен метод да се продължи напред с изключение на с общи дейности.
Генералният секретар на международната организация предизвести и че климатичните промени би трябвало да се трансфорат в незабавен приоритет. Според него, в случай че през идващите две години не бъдат подхванати съответни старания за понижаване на парниковите газове, светът рискува да се изправи пред неконтролируеми промени на климата.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР