Светът се променя и заедно с това нуждите на хората

...
Светът се променя и заедно с това нуждите на хората
Коментари Харесай

Футуристични градове, които ще бъдат построени на различни места по света СНИМКИ

Светът се трансформира и дружно с това потребностите на хората и обществата като цяло. Глобални проблеми като жилищната рецесия и изменението на климата подтикват упоритостите за ново потомство високотехнологични градове.

Ето няколко забавни футуристични града, които сега се възнамеряват по целия свят, изброени от dezeen.com.

Саудитска Арабия - The Line
 Снимка 552294
Правителството на Саудитска Арабия преди дни разкри изображения за дълъг 170 километра и висок 500 метра линеен град.

Въпреки дължината си и предстоящото население от девет милиона The Line, ще бъде необятна единствено 200 метра с транспортна система, обещаваща да свърже двата края на града.

Градът е планиран като опция на обичайното градско оформление, като саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман го популяризира като " модел за запазване на природата и усъвършенствана среда за живот ".

Съединени американски щати - утопичният град Телоса
 Снимка 551113
Датският проектант Бярке Ингелс възнамерява град, който ще бъде издигнат от нулата в пустинята на Съединени американски щати. В него би трябвало да заживеят 5 милиона души, а името му ще е Телоса.

Проектът е концепция на милиардера бизнесмен Марк Лоре, който се надява той да се трансформира в " най-устойчивия град в света ".

Малайзия - град BiodiverCity

BiodiverCity ще се простира на три изкуствени острова, издигнати край брега на малайзийския остров Пенанг. Очаква подобните  на лилии острови да приютят по 15 000 до 18 000 поданици и да бъдат свързани с самостоятелна транспортна мрежа без коли.

Сградите ще бъдат построени от бамбук, дървен материал и бетон, създадени от рециклирани материали, с екологичен буфер към всеки регион за поддържане на биоразнообразието.

Египет и новата административна столица

Египет строи напълно нова столица за до седем милиона души, с цел да облекчи тапите в бързо разрастващия се Кайро. Архитектурната компания SOM има проект за частно финансирания план, който ще обгръща 700 квадратни километра и ще включва един от най-големите градски паркове в света.

Правителството на Индонезия също разгласи огромни проекти за създаване на нова столица на остров Борнео. Столицата му Джакарта е най-бързо потъващият град в света. Той е потопен с 2,5 метра през 10-те години до 2019 година

Индия - град Амаравати

Разположен на брега на река Кришна, град Амаравати би трябвало да е новата столица на щата Андхра Прадеш в Индия. Над 60% от централния му регион ще бъде обогатен със зеленина.

" Дизайнът сплотява нашите траяли десетилетия проучвания за устойчиви градове, включвайки най-новите технологии, които сега се създават в Индия ", споделят от Foster + Partners, архитектурната компания, която работи по плана.

Мексико - Smart Forest City
 Снимка 603225
Идеята тук е за интелигентен град покрай Канкун, който ще има 7,5 милиона растения и дървета на своите 557 хектара.

Той ще бъде планиран да подслони 130 000 души в налични, покрити с растения домове и има за цел да вкара по-устойчив метод на живот в града.

" Smart Forest City е ботаническа градина в актуален град, основана на наследството на маите ", споделят архитектите, които работят по плана.

Плаващ град на Малдивите
 Снимка 579678
Голяма част от Малдивите ще бъдат необитаеми до 2050 година, написа money.bg. Правителството на страната си партнира с архитектите от Waterstudio, с цел да проектира плаващ град, който ще приюти 20 000 души в лагуна покрай столицата си. Обявен от архитектите като " първият същински плаващ островен град в света ", той ще включва 5000 нискоетажни плаващи къщи и ще бъде издигнат върху редица от шестоъгълни структури.
 Снимка 571855
Китай - Chengdu Future City

Холандската архитектурна компания изготви общоприет проект за град без коли за столицата на китайската провинция Съчуан.

Площта на ще е 4,6 квадратни километра. Заради хълмистата топография на земята, ще има шест обособени зони, предопределени да се слеят с околния пейзаж.

Всички здания във всяка зона ще бъдат налични пешком в границите на 10 минути. " Мрежа за умна подвижност ", употребяваща автоматизирани транспортни средства, ще улеснява напредването.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР