Светът постепенно се връща към обичайния си ритъм, но още

...
Светът постепенно се връща към обичайния си ритъм, но още
Коментари Харесай

Това ли е бъдещето на пътуването със самолет

Светът последователно се връща към нормалния си темп, само че още години ще живеем със опасността от COVID-19. А това изисква пригаждане към новата обстановка, което се показва в разнообразни ограничения в другите сфери на живота.

Несъмнено това визира и пътуването със аероплан, което евентуално е на път да се промени напълно. С оглед на желанието за съблюдаване на обществена отдалеченост, самолетните компании ще би трябвало да вземат някои решения и на създадат разнообразни промени, в случай че желаят да накарат пасажерите си да се усещат в по-голяма сигурност, когато пътуват в близкото бъдеще.

Предвид актуалната обстановка, една компания към този момент има гениална концепция, която освен ще даде опция на хората да съблюдават отдалеченост по време на полет, само че и да се усещат доста по-удобно, до момента в който пътуват.
 Самолетите, списанията на борда и ще останат ли в историятa
Традицията в самолетите, която ще остане в историята

Нова обстановка, нови правила

Zephyr Aerospace предлага нови дизайнерски седалки, които назовава Zephyr Seat. Те са дело на дизайнера Джефри О`Нийл и наподобяват на нещо като двуетажно легло, само че ситуирани в скица две-четири-две в самолета. Това значи, че единствено двама души ще споделят ред, като по този метод получаваме хем повече пространство, хем по-голяма сигурност, тъй като няма да сме в непосредствена непосредственост с индивида до нас.
 Снимка 470475

" Вярваме, че пасажерите към този момент ще изискват уединение и ще заплащат в допълнение за опцията да спят на борда ", споделя О`Нийл пред CNN Travel, като добавя, че множеството самолетни компании ще могат да поддържат и нормалния броя на пасажерите си.

Идеята на О`Нийл му хрумва по време на един буден полет от Ню Йорк до Сингапур преди няколко години, на борда на тогавашния най-дълъг търговски полет в света. С място в икономична класа, О`Нийл осъзнава по средата на дългото си пътешестване, той няма да може да заспи.

" Пътувах с на най-добре оценената самолетна компания в света, получавах прелестно обслужване с чудесна храна, само че не можех да се наспя. Това в действителност е доста неловко и неприятно. Защо е толкоз мъчно да се откри наличен метод да легнем по време на полет, който е 19 часа? ", спомня си прекарването дизайнерът.

View this post on Instagram
A post shared by Zephyr Aerospace (@zephyrseat) on May 15, 2020 at 12:50pm PDT

Тогава О`Нийл се сеща за друго свое остаряло пътешестване с рейс на дълги дистанции, което прави преди време в Аржентина. Автобусът употребява двуетажни кревати и той съумява да спи надалеч по-добре, в сравнение с своето видимо по-луксозно въздушно пътешестване до Сингапур. Така го осенява концепцията, че точно това е решението, което може да се приложи и при самолетите.

ZephyrSeat ще бъдат направени от леки композитни материали, намаляващи директните разноски за поддръжка за самолетните компании, като седалките на " втория етаж " ще се оферират с телескопична стълба.

Всяка седалка ще бъде с падащо място за краката, с цел да обезпечи повече пространство и голям брой пози за сън, като в същото време са задоволително огромни, с цел да поберат възрастен и дете.

View this post on Instagram
A post shared by ID Travel by Amanda Corrêa (@viajeidtravel) on Jun 23, 2020 at 6:55am PDT

Дизайнерът показва концепцията си на ревюто за самолетни интериори в Хамбург, Германия още през 2019 година Предвид актуалната обстановка с ковид и новите ограничения за обществена отдалеченост, О`Нийл стартира да работи върху усъвършенствания на плана си. В момента се възнамеряват проби за сигурност, които би трябвало да се създадат в най-близко бъдеще.
 Авиокомпаниите, самолетите и за какво не разрешиха алкохола на борда
Защо някои самолетни компании стопираха да оферират алкохол на борда

Когато обстановката го изисква
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР