Светът на спорта потъна в скръб заради новината за смъртта

...
Светът на спорта потъна в скръб заради новината за смъртта
Коментари Харесай

Светът на спорта потъна в скръб: Отиде си една от най-големите легенди на тениса


Светът на спорта потъна в тъга поради новината за гибелта на една от огромните митове на тениса. Носителката на общо 21 трофеи от Големия шлем Дарлин Хард умря на 86 години.

Американските медии оповестиха, че повода за гибелта ѝ е дълготрайно и тежко боледуване, само че не разкриха естеството на болестта. По време на спортната си кариера Дарлин Хард е известна с това, че е еднообразно мощна с изявите си на сингъл и на двойки.

През 1960 година печели „ Ролан Гарос “ и US Open, а година по-късно още един път победи на Откритото състезание на Съединени американски щати. През кариерата си Хард не съумява да покори само Australian Open, където през 1962 година играе финали на двойки и на смесени двойки.

Спечелила е три трофеи от Големия шлем на сингъл, 13 на двойки и пет на смесени двойки. През 1963 година Дарлин Хард е част от американския тим, който печели първото в историята издание на Фед Къп (в момента шампионатът е прочут като Били Джийн Кинг Къп). След края на кариерата си работи като тенис инструктор, а през 1973 година е призната в Залата на славата на тениса.



„ Дарлин Хард имаше голямо въздействие върху живота ми в ролята си на състезател, съотборник и другар. Тя беше най-хубавият състезател на двойки от своето потомство. Бяхме съотборнички и през 1963 година дружно спечелихме първото издание на Фед Къп. Това беше миг, който двете постоянно си припомняхме. Ще ми липсва “, написа Били Джийн Кинг в „ Туитър “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР