Светът има нужда украинските пристанища да бъдат отворени, защото повечето

...
Светът има нужда украинските пристанища да бъдат отворени, защото повечето
Коментари Харесай

ЕК: Само през Черно море повечето от украинското зърно може да бъде изнесено навреме

Светът има потребност украинските пристанища да бъдат отворени, тъй като множеството от украинското зърно може да бъде изнесено в точния момент единствено през Черно море. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пред Европейския парламент.

Храната стана част от терористичния боеприпас на Кремъл, не може да поносим това, добави тя. Фон дер Лайен означи, че глобите против Русия, наложени от Европейски Съюз, нямат нищо общо със усложненията за износа на украинската зърнена годишна продукция.

Тя се базира на данни от Световната банка, съгласно които 10 млн. души по света се изправят пред последна беднотия с всеки % повишаване на цените на храните. Войната, подхваната от Русия против Украйна, отеква по целия свят, 275 милиона души ще бъдат застрашени най-малко от дефицит на храна. Инфлацията може да усили тези цифри доста, добави ръководителят на Европейска комисия.

Ако в Европейски Съюз понижим за година с два градуса температурата за отопление, това ще спести сила, равна на целия импорт по газопровода " Северен поток ", означи Фон дер Лайен. По нейните думи Европейски Съюз ще обезпечи средства европейските газопроводи да бъдат пригодени за транспорт на водород. Тя означи, че Европейски Съюз към този момент е спрял вноса на съветски въглища, следва до края на годината да бъдат понижени с 90 на 100 доставките на нефт и съгласно нея обезпечаването на газ би трябвало да се насочи към по-сигурни и " другарски " източници като Съединени американски щати.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел уточни, че над 20 милиона тона зърно са блокирани в Украйна и това заплашва международната продоволствена сигурност. Кремъл употребява доставките на храни като оръжие и си служи с неистини от руските времена, добави той. Руските кораби и ракети пречат на износа, съветските танкове, бомби и мини пречат на Украйна да засажда идната годишна продукция, добави Мишел.

По думите му решението на Европейски Съюз за въвеждане на петролно ембарго против Русия е удивително достижение. Справедливо е Русия да заплати цената за възобновяване на Украйна, по тази причина търсим способи да се употребява запорираното съветско имущество от Европейски Съюз и страните по света, разясни Мишел. Той означи, че Украйна има потребност от пет милиарда евро на месец, с цел да поддържа живота в страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР