Света гора векове наред има своето благотворно влияние в православната

...
Света гора векове наред има своето благотворно влияние в православната
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев посети Света гора

Света гора епохи наред има своето благотворно въздействие в православната общественост и се надявам, че връзките ѝ с България ще продължат да се развиват и задълбочават. Това съобщи президентът Румен Радев на среща през днешния ден с протоепистата йеромонах Стефан и духовното управление на Света гора – Свещеният Кинотис, формиран от представители на всеки от 20-те православни манастира, оповестиха от прессекретариата на президента. Българският президент е на посещаване в Света гора за присъединяване в празника на българския православен манастир „ Св. Великомъченик Георги Зограф “ – 16 ноември.

Румен Радев прегледа административния център Карея и акцентира, че Света гора е наситено с история място, в което православните нации имат свои представители, живеещи в мир и естетика, учредени на единната история и православната религия.

„ Българските владетели, както и владетелите на други православни страни, са давали своя принос в основаването, укрепването и поддържането на светогорските манастири “, уточни президентът. От своя страна представителите на манастирските братства в най-тежките за православните нации времена са правили своята просветителска и апостолска задача, подкрепяйки с религия, слово и дело своите православни братя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР