Свещи, вази с цветя, стилни покривки или шарени салфетки… Масата

...
Свещи, вази с цветя, стилни покривки или шарени салфетки… Масата
Коментари Харесай

Декорация и храна: Да украсим трапезата за Коледа

Свещи, вази с цветя, стилни покривки или шарени салфетки… Масата е едно от най-важните места на Коледа. Около нея постоянно прекарваме по-голямата част от празника, край нея се забавляваме и се любуваме на храната. Да, без храната, то се знае, няма положително въодушевление. Но когато хубавото ястие е гарнирано с празнично украсена маса, към нея постоянно е по-весело и по-щастливо.

Не се колебайте, запретнете ръкави - доза храброст, две ентусиазъм и сте подготвени. Ако сте завършили с украсата на елхата и пакетирането на подаръците, не губете скорост и фикция, продължете с масата за Коледа. Ето няколко хрумвания, с които можете да впечатлите всички. Вижте по какъв начин да украсим трапезата на Коледа!

Традицията против дизайна

Някои избират да стъпят крепко на традицията и да имат същински претрупана маса, други пък назад - залагат на правилото дребното е доста. И двата стила са допустими. Коледа е времето, когато всичко се прости, тъй че отпуснете се и дайте воля на желанията си. Гостите ви при всички положения ще бъдат радостни от напъните ви.

 Коледа

Очевидно е, че сме в апогея на златистото, на лъскавото, на пайетите. Така че дайте им воля, умножете семплата украса и я извадете от дискретността. Единственото наложително нещо е да спазвате главните хроматични правила - три цвята, не повече, а след това, в случай че желаете, поиграйте си с нюансите.

И знайте, в случай че ще слагате цветя, те би трябвало да са в средата на коледната маса. Тази година е доста съвременен букетът от евкалиптови клончета (или обичайните елхови). А за какво не композиция сред двете?

Друг подробност, с който може да изненадате гостите си, е коледно пънче, сложено на височина в средата. То хем ще е автентично, хем ще може да послужи като в допълнение място за подложка на някои от храните, в случай че се наложи. Ако това не ви е задоволително и смятате, че може да се добави още нещо, помислете за коледни топки и други дребни цветни изненади. Ще е магическо!

Вдъхновете се!

Идва моментът за приборите за хранене. Можете да заложите и на всекидневните си чинии и вилици и ножове, само че може да се вдъхновите и да впечатлите гостите си като внесете дребни украшения за празнични нюанси.

 Украса за Коледа

Ако желаете пък, за какво не, излезте от огромната игра и сложете на масата керамични чинии, които постоянно са на мода. Или пък, за какво не, порцелан. И най-после - покривката, може с нея или без нея. Ако масата ви е от крепко солидно дърво, може да замените покривката със салфетки от плат. Но може да заложите и на огромни дантелени покривки. Традиция или модерност, изборът е ваш.

И в случай че към момента се колебаете дали да се захванете, потърсете ентусиазъм в свещите. Те са подготвени постоянно да ви заредят с празнично въодушевление. Големи и дребни, квадратни и кръгли, сребърни или разноцветни - всичко зависи от обкръжението им. Не акцентирайте на тях, те задоволително притеглят вниманието с пламъка си, който внася церемониалност и уют.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР