Свещениците от Софийска епархия, преболедували COVID-19, ще дарят кръвна плазма

...
Свещениците от Софийска епархия, преболедували COVID-19, ще дарят кръвна плазма
Коментари Харесай

Свещеници даряват кръвна плазма във ВМА

Свещениците от Софийска епархия, преболедували COVID-19, ще дарят кръвна плазма във Военно-медицинска академия. Акцията ще се организира в 14 часа на 21 ноември, събота, когато честваме и Деня на християнското семейство. Инициативата е с благословението на Негово Светейшество патриарх Неофит, който е и Софийски митрополит.

 Негово Светейшество приканва в храмовете да се употребяват дезинфектанти и да се поддържа персонална хигиена, подовете на храмовете да се почистват от време на време със съответните препарати, иконите да се забърсват, килими, пътеки и други да бъдат отстранени от интериора на храмовете за по-лесна стерилизация.

Патриархът припомня да се слагат напоени с дезинфектант стелки на входовете на храмовете, които да се поддържат влажни през цялото работно време.

Също по този начин църковнослужителите да употребяват персонални защитни средства (маски, ръкавици и дезинфектанти), миряните, посещаващи храма, да употребяват защитни маски, както и да съблюдават регламентираното разстояние. Негово светейшество предлага и на свещениците, които имат и най-малки признаци на здравословно неразположение, да се въздържат от богослужения, за което да уведомят епархийския си митрополит.

По неофициална информация, както и от профилите на свещениците в обществените мрежи, най-малко 30 са са преболедувалите ковид в епархията

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР