Свещеник от Атина е откаран в болница днес, след като

...
Свещеник от Атина е откаран в болница днес, след като
Коментари Харесай

Разследват полицай и свещеник в педофилски скандал в Гърция

Свещеник от Атина е откаран в болница през днешния ден, откакто близки до него хора са го намерили в безсъзнание в дома му. Според информация от уеб страницата за църковни въпроси ekklisiaonline.gr името на свещеника е забъркано в скандалния случай с 12-годишното момиче, което е било насила да проституира. Случаят шокира гръцкото общество след свидетелства на поданици на квартал Колонос в западната част на Атина за връзката сред изнасилвача и сводник на момичето, 53-годишния Х.М., и съответния духовник.

Свещеникът е направил опит за самоубийство, настояват негови близки, като прибавят, че той е доста наскърбен от обстоятелството, че името му е забъркано, оповестява „ Keep Talking Greece “.

Министърът за отбрана на жителите Такис Теодорикакос разпореди вътрешно следствие на 26-годишен служител на реда, който служи в Главна дирекция на полицията в Атика откакто се разбра, че е имал диалози с 12-годишното момиче. В същото време се проверяват и известията на мъж, показал се за полицейски чиновник, до сутеньора на момичето. Все още обаче не е ясно дали става въпрос за същия разследван чиновник или за някой различен.

Досега са арестувани общо 5 мъже, включително сводникът и майката на момичето. Очаква се и арест на 36-годишен болничен служащ според от резултата от здравната експертиза.

Медиите в Гърция, базирайки се на свои източници, пишат, че е допустимо откриване на цяла мрежа за детската проституция. Момиченцето и няколко от неговите братя и сестри са настанени в детска болница в Атина и са под непрекъснатото наблюдаване на детски психолог. С измененията в Наказателния кодекс сексуално принуждение над малолетно лице е допустимо налагането на доживотна присъда.

Целият случай и разкриването на самоличността на 53-годишния изнасилвач и изнудвач предизвика и политически реакции в Гърция, защото се разбра, че педофилът е член на ръководещата Нова народна власт. След информацията, че има списък с 213 евентуални педофили, които са показали интерес към момичето, депутатът от СИРИЗА Христос Спиързис съобщи, че данните на евентуалните изнасилвачи би трябвало да бъдат оповестени неотложно, тъй като в противоположен случай " всяко закъснение е равно на прикриване ".
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР