Свежи инвестиции от 50 млн. долара се вливат в компаниятаЕдна

...
Свежи инвестиции от 50 млн. долара се вливат в компаниятаЕдна
Коментари Харесай

AtScale изгражда „дрийм тийм“ в България

Свежи вложения от 50 млн. $ се вливат в компанията

Една от най-важните последващи стъпки на AtScale е построяването на механически иновационен център в България (източник: CC0 Public Domain)

Американската ИТ компания AtScale, която преди дни разгласи, че отваря първия си офис отвън Съединени американски щати в София, завърши сполучливо последния кръг от договаряния за финансиране, водени от Morgan Stanley, на стойност 50 млн. $ . В договорката са взели участие нови и предходни вложители от Ventures, Wells Fargo и Atlantic Bridge.

AtScale ще употребява свежия капитал, с цел да затвърди софтуерното си преимущество, разяснява вицепрезидентът и общоприет управител за Европа Момчил Михайлов. „ Ще внедрим нововъведения с по-голям акцент върху разширението на опциите на продукта и създаване на по-дълбоки връзки в екосистемата на аналитиката “, изясни Михайлов.
още по тематиката
Освен това AtScale ще форсира вложенията си в продажбите и маркетинга, както в Съединени американски щати, по този начин и в чужбина, допълниха от компанията.

„ Една от най-важните последващи стъпки за нас е построяването на механически иновационен център в България “, уточни продуктовият шеф на AtScale Скот Хаузър. Той удостовери, че дружно с един от създателите и софтуерен шеф на компанията Матю Бард идват в четвъртък за първи път в България, придружавани от българския им сътрудник Михайлов.

„ Тримата идваме да се срещнем персонално с бъдещи попълнения на нашия дрийм тийм в България и да координираме на място идващите си стъпки “, изясни Бард. По думите, му мениджърите ще вземат участие в 48-часов маратон от изявленията с родни ИТ гении.

„ Неоползотворените данни са пропиляна опция. Чрез партньорството си с AtScale фирмите могат да трансфорат нестабилните ресурси от данни в конкурентно преимущество ”, съобщи изпълнителният шеф на Morgan Stanley Бурак Аличи.

„ Клиентите ни се обръщат към облачните услуги, новопоявяващите се платформи и мулти-облачните среди с невероятни темпове, като по този начин удостоверяват силата и значимостта на платформата за виртуализация на хранилища за данни на AtScale ”, уточни ръководителят и изпълнителен шеф на компанията Крис Линч.

2018-а беше година на пробив за AtScale, която съумя да стане водач на пазара за виртуализация на хранилища за данни на стойност 122 милиарда $. През миналата година компанията притегли над 50 нови клиента, разшири интернационалното си наличие с влизането в нови пазари в Европа и Азия и си обезпечи стратегически партньорства в лицето на Cloudera, Microsoft и Oraclе.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР