Сватбата на принц Хари с американската актриса Меган Маркъл може

...
Сватбата на принц Хари с американската актриса Меган Маркъл може
Коментари Харесай

Сватбата на принц Хари и Меган Маркъл може да даде тласък на британската икономика през тази година



Сватбата на принц Хари с американската актриса Меган Маркъл може да даде подтик на английската стопанска система в размер на към 500 млн. паунда , защото туристите ще атакуван страната, а самите британците ще харчат повече средства, с цел да честват, демонстрират резултати от изследване, представено от организация Ройтерс.

Внукът на кралица Елизабет, принц Хари, ще се обвърже с Маркъл на 19-и май в замъка Уиндзор - кралският замък на английските крале и кралици от съвсем 1000 години насам.

Анализът се базира на данни от сватбата през април 2011-а година на по-големият брат на Хари - принц Уилям - с Кейт Мидълтън. Тогава във Англия е имало в допълнение 350 хиляди гости от целия свят по отношение на същия месец на миналата година, съгласно данни на Агенцията за национална статистика (ONS).

Смятаме, че почти 200 милиона паунда ще дойдат от туризъм, превоз и и от хотелиерския бизнес, уточни пред Ройтерс изпълнителният шеф на ONS Дейвид Хай.

Около 150 млн. английски лири пък ще бъдат изхарчени от хората за разнообразни празненства и чествания, а още към 50 млн. паунда ще дойдат от покупките на тениски, шапки и други възпоменателни продукти, добави той. Самата женитба ще коства към 100 млн. паунда и ще съставлява добра безвъзмездна реклама на Англия по целия свят, означи шефът на националната статистика.

Бизнесът в Уиндзор към този момент се стреми да се възползва от международния интерес към младоженската двойка - принц Хари, 33-годишен, който е един от най-популярните членове на английското кралско семейство и 36-годишната Меган Маркъл, която стана най-известна с ролята си в телевизионният сериал " Костюмари " и която ще обезпечи холивудски искра на сватбата.

Това ще даде голям подтик на стопанската система. Ще бъде ужасно да се видят толкоз доста хора на сватбата и в реалност ще бъдем домакини на самото събитие, съобщи Андрю Лий, шеф на хотел Harte and Garter, ситуиран против замъка Уиндзор.

След оповестяването на сватбените планове през предишния ноември, редица артикули с ликовете на принц Хари и Меган към този момент украсяват туристическите магазини към Уиндзор, а кметът Джон Лентън означи, че градът е обзет от неспокойствие към идната женитба. Очакваме я с неспокойствие и се надяваме, че това ще помогне за възстановяване на нашите туристически облаги, добави той.

Британските туристически компании предвиждат, че 2018 година ще бъде извънредно добра за тяхната промишленост, подкрепена в допълнение и от спада на цената на паунда след референдума през 2016-а година в поддръжка за Брекзит, защото това ще притегли в допълнение гости от чужбина и в това време ще ограничи пътуванията на британците зад граница.

Така да вземем за пример, VisitBritain - националната туристическа организация, пресмята, че през тази година в Обединеното кралство ще бъдат осъществени 41,7 милиона визити от чужбина, които ще генерират доходи в размер на към 26,9 милиарда паунда.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР