Свързаните играчки ще стават все по-популярни – и все по-доходоносен

...
Коментари Харесай

Бързо растяща бизнес-ниша: свързаните играчки


Свързаните играчки ще стават все по-популярни – и все по-доходоносен бизнес (снимка: CC0 Public Domain)

Свързаните към интернет електроуреди към този момент не са оригиналност, нито колите с непрекъсната онлайн връзка. Но едни други свързани устройства занапред ще набират скорост: играчките.

Предвижда се размерът на пазара на свързани играчки да нарасне от 8 милиарда щатски $ през 2022 година до 20,7 милиарда през 2027 година, при междинен годишен ритъм на напредък от 20,9% през прогнозния интервал, съгласно нов отчет на MarketsandMarkets.

Най-значимата възрастова група са подрастващите на 9-12 години. Децата на тази възраст години обичат да вземат участие в бързи игри, да свирят на музикални принадлежности, да употребяват таблети и да слушат музика. STEM играчките и игрите, които разрешават на децата да впрягат уменията си за решение на проблеми, стават все по-популярни.

Създателите на играчки търсят способи да създадат по този начин, че заниманията да се оказват и приятни на практика средства за образование, помагащи за построяването на умения по математика, език и речник, креативно мислене и изобразяване.
още по темата
Най-популярни за игри са смарт телефоните и таблетите. Макар че не са доста потребни за очите, смарт телефоните остават измежду най-използваните развлекателни средства, наред с таблетите. Но дружно с това нарастват и опасенията по отношение на поверителността.

Vtech – компания, която създава таблети за деца и създава умни свързани играчки – неотдавна се прочу с едно от най-големите нарушавания на сигурността на потребителските данни: бе хакната персоналната информация на съвсем 5 милиона родители и повече от 200 000 деца.

Азиатско-тихоокеанският район резервира водеща роля на този пазар. Китай, Южна Корея и Индия са страните, където най-вече и най-бързо се разпространяват обвързваните играчки.

Продължаващата цифрова промяна в другите промишлености, в това число търговия на дребно, минно дело, защита, авиация и превоз и логистика в този район притегли вниманието на експертите от просветителната промишленост към проектирането на „ интелигентни образователни артикули “ за деца.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР