Свършват парите за възстановяване на наводнените села в Карловско. Какво

...
Свършват парите за възстановяване на наводнените села в Карловско. Какво
Коментари Харесай

Свършват парите за възстановяване на наводнените села в Карловско. Какво ще стане с пострадалите?

Свършват парите за възобновяване на наводнените села в Карловско. Какво ще стане с потърпевшите?

Свършват парите за възобновяване на потърпевшите от наводнението села в Карловско, оповестяват от пресцентъра на община Карлово.

Според кмета на общината доктор Емил Кабаиванов от в началото поисканите над 75 млн. лв. в общината са получени едвам 17,6 млн., написа novini.bg

за хода на възстановителните работи, както и за придвижването на финансовите средства.

Извършените инспекции от АДФИ не са установили нарушавания

и са приключили със изводи, че отпуснатите пари са разходвани законосъобразно и по предопределение.

Спешно да бъде свикано съвещание на Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет, упорства кметът на община Карлово доктор Емил Кабаиванов.

Комисията е органът, който утвърждава отпущането на средства за превъзмогване на последици от бедствия и повреди.

Неин ръководител е министърът на вътрешните работи. МКВП към Министерски съвет не е заседавала от 15 декември 2023 година

В момента на няколко места в общината текат действия по създаване на разрушените мостове, речните корита и улици. Има заплаха обаче компаниите – реализатори на плановете да прекратят работа, защото Общината няма налични средства, с които да се разплати.

само че не отпуска нужните финансови запаси.

Освен всичко друго преустановяването на строителните работи в речните корита, крие опасност и от нови наводнения, поради предстоящите пролетни дъждове.

Жителите на потърпевшите обитаеми места са неспокойни и се тормозят, че незавършеното строителство, може да докара до нови спешни обстановки.

Кметът доктор Емил Кабаиванов желае и незабавна среща с бъдещия длъжностен министър-председател Димитър Главчев и служебните министри на вътрешните работи и на районното развиване

и благоустройството, с цел да ги запознае в елементи с сериозното недофинансиране на възстановителните работи и да получи тяхното подпомагане.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР