Свалянето на ДДС върху храните е моя лична кауза. Това

...
Свалянето на ДДС върху храните е моя лична кауза. Това
Коментари Харесай

Пламен Абровски на форума на Стандарт: Свалянето на ДДС за храните е моя кауза

Свалянето на Данък добавена стойност върху храните е моя персонална идея. Това сподели ръководителят на земеделската комисия в Народното събрание Пламен Абровски на форума на „ Стандарт ” „ Да! На българската стопанска система. Гарантиране на продоволствената сигурност ”.

Когато се приемаше Законът за бюджета бях единственият който предложи 9% Данък добавена стойност върху храните. Но  залата не го поддържа, тъй като както установихме по време на диалозите в комисия, ролята на земеделската била да желае понижаване на Данък добавена стойност, а ролята на финансовата – да не разрешава това, съобщи Абровски. И продължи: „ Свалянето на Данък добавена стойност като антикризисна мярка е моя персонална борба – като на Давид с Голиат. ”.

Пламен Абровски напомни, че когато „ Възраждане ” внесоха проектозакон за събаряне на Данък добавена стойност, той въобще не бе разпределен на земеделската комисия.

Но тематиката няма да бъде забравена. Това е тематика, която ще се случи. Защото ние към този момент не живеем в спокойни времена и би трябвало да предприемем крути ограничения, безапелационен бе националният представител от „ ИТН ”.

Много елементарно се живее в спокойни времена. Последните 12 години бяха спокойни, нямаше съпротива, имаше пари, нямаше война. В такива спокойни времена забравяш, че би трябвало да се готвиш за неприятни дни. Затова и 12 години никой не обръщаше внимание и не се интересуваше какъв е националният ни интерес, сподели Абровски в отговор на въпрос от някогашния министър на земеделието Нихат Кабил какъв е националният интерес в земеделието.

Тази страна не може да се ръководи ден за ден. Решенията, които вземаме през днешния ден, ще се усетят на следващия ден или след година, сподели Абровски.

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР