Свалянето на ДДС до 9% няма да свали цените в

...
Свалянето на ДДС до 9% няма да свали цените в
Коментари Харесай

9% ДДС няма да свали цените в ресторантите

Свалянето на Данък добавена стойност до 9% няма да смъкна цените в заведенията за хранене. Признанието направи Ричард Алибегов, ръководител на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) в предаването „ Беновска пита ” на Канал 3. Мярката просто щяла да резервира сегашните цени. " Ще се резервира равнището на цените, тъй като сега те порастват – тъй като се подвигат нонстоп доставките към притежателите. ", сподели Алибегов.

Виждаме готовност в медиите на последователите на тези, които са срещу въвеждане на 9% Данък добавена стойност за туризма. Разговорът по тематиката би трябвало да продължи и идната седмица, сподели доктор Полина Карастоянова, изпълнителен шеф на Национален ръб за туризъм (НБТ). Тя акцентира, че към този момент няма потребност да се употребява инструментът на митинга. „ Протестът се употребява, когато има липса на чуваемост. В момента ние водим разговор “, уточни Карастоянова, която напомни, че с изключение на ставката 9% Данък добавена стойност за туризма, има поддръжка и за чартърните полети.

Алибегов също сподели, че няма причина за митинги. „ След диалога с господин премиера съм безусловно сигурен, че това ще се реализира. Винаги има някой срещу, диференцираната ставка в Европа е налице от дълго време, а тази рецесия подаде да се случат нещата по-бързо. Не мисля, че има от какво да се тормозим, че това няма да стане. А това, че ще се случи по-рано, е още по-добре за туризма и за целия бизнес като цяло, тъй като не се знае какво ще се случи това лято ”, сподели Алибегов. И добави: „ Секторът ни бе ударен най-вече от всички браншове от ковид, той още не е отворен - сега работят 10% от заведенията, половината от заведенията в народен мащаб още не са отворени: заведения за хранене, питейни заведения, нощни заведения, нощни клубове “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР