Свадата между институциите по темата модернизация на армията и сектор

...
Свадата между институциите по темата модернизация на армията и сектор
Коментари Харесай

Румен Радев: Заявката на премиера за нови самолети е с цел ново протакане

Свадата сред институциите по тематиката рационализация на армията и бранш сигурност влезе в нова фаза.

След като в петък министър председателят Бойко Борисов заявява, че желае да преговряме с всички компании за нови бойни самолети, през днешния ден президентът Румен Радев обясни, че това демонстрира предпочитание на държавното управление да протака. Процесът се връща на стадия от 2011 година, когато се изследват опциите, посочи президента.

" Като човек, взел участие в тези процеси, съм се опитвал да придобием нови самолети – нов Ф-18 нов, Ф-16, „ Еврофайтър” или „ Рафал”, само че постоянно сме аварирали с цената, която надвишава доста избраната финансова рамка. Много ще се веселя държавното управление да реализира политическа цена. Отсега да ви кажа отговора: „ Няма да стане”.

Радев разясни че самолетите надвишават доста финансовата рамка, избрана от Народното събрание.

Той разяснява и желанието на вицепремиера и министър на защитата Красимир Коракачанов да не стартира договаряния, до момента в който анкетната комисия в Народното събрание не си свърши работата. Комисията ще проверява процедурата, класирала преди всичко шведската оферта за самолети „ Грипен”.

Държавният глава не скри раздразнението си, че решенията от последния Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС) със периодите и финансовата рамка по модернизацията и стабилизирането на бранш Сигурност не се съблюдават.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР