Сутринта папа Франциск беше посрещнат на летище София от премиера

...
Сутринта папа Франциск беше посрещнат на летище София от премиера
Коментари Харесай

Денят на храбростта и втория ден от посещението на папа Франциск в ефира на БНТ

Сутринта папа Франциск беше посрещнат на летище София от премиера Бойко Борисов. Премиерът благодари на папата, че е удържал на думата си да пристигна, а той го е поздравил за ролята на България за Западните Балкани.

Началото на петчасовия ефир за Деня на храбростта е тъкмо в 7:00. Интересни събеседници и репортажи и парада онлайн.
Спас Кьосев, водещ на студиото за парада за 6-и май: Ще забележим неповторима бойна техника, ретро техника, остаряла. Става въпрос за една машина, от която има единствено още 15 в света, и една друга машина, която е единствена в света оживяла и непокътната в това положение.  Генерална подготовка на парада за Деня на храбростта в София Генерална подготовка на парада за Деня на храбростта в София
На 6 май ще отбележим 99-годишнина от първия Гергьовденски церемониал, извършен в далечната 1920 година. А довечера от 22 часа ще бъде първата подготовка...

Паралелно, по БНТ2 в 10 часа стартира тричасово предаване за визитата на папата в Раковски. Ще бъде излъчено богослужението в катедралния храм и първото причестяване за повече от 240 деца от България.
Горан Благоев, водещ на коментарното студио: Изключително значим миг в живота на всеки един католик, който като паралел не съществува в православната черква. Ние несъмнено започваме малко по-рано, с цел да проследим по какъв начин папа Франциск ще дойде в Раковски с фамозния си папамобил.
На живо от 17:30 по Българска национална телевизия 1 и Българска национална телевизия 4 ще бъде излъчена Молитвата за мир на Светия отец.
Бойко Василев, водещ на коментарното студио: Ще създадем нещо като писане на история онлайн - това е постоянно доста вълнуващо. Заедно с моите събеседници - анализатори, хора с мнение, забавни интелектуалци.
С повече от 10 часа ефир онлайн ще ви предадем страстта от визитата на папата и от парада за празника на българската войска.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР