Сутрин, като се събуди, в леглото да се покатери София,

...
Сутрин, като се събуди, в леглото да се покатери София,
Коментари Харесай

Само някой, изгубил рожба или не може да има дете, е разплаквал Цветанов

Сутрин, като се разсъни, в леглото да се покатери София, е удоволствието, поради което Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987... към профила си разрешава да не гледа с напрежение часовника. Най-близките към него слушат постоянно истории освен за най-малката от трите му дъщери, която скоро ще е първокласничка, само че и за каките Василена и Гергана, написа 24 часа.

Не е нужно обаче доста добре да го познаваш, с цел да усетиш, че децата са това, което го разтапя. Този другояче всяващ почит мъж и първи изборджия на страната пред дребните искрено се разнежва. Цветанов може да бъде насълзен само от родители, които са изгубили дете или чиято рожба е станала жертва на принуждение и посягане.

На тези, които нямат шанса да заченат по натурален път, оказва помощ. И тъй като няма по какъв начин да го прави за всеки, направи допустимо страната да поеме 4 безвъзмездни инвитро процедури, което даже записа в управническата стратегия на ГЕРБ.

Има сила да обиколи единствено в границите на месец цяла България и е научил поименно респектиращ % от всички, към този момент надхвърлили 100 000, партийни членове. Човекът, който знае точния брой на дните, които прекарва Цветанов в пътувания из страната, сигурно е Деси. Тя е и по-железният боец от него в фамилията, тъй като, в случай че заместникът на Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила дисциплинира единствено с взор депутатите на ГЕРБ, четирите дами у дома го вършат милосърден, мек и изобщо естествен мъж и татко. Невероятно, само че уговорките му в политиката бетонираха връзката с Деси и след седмици двамата честват 25 години брак. Може би тъй като тя съумява да го държи крепко на земята.

На него е кръстен и един дребен Цветан

С персонални пари Цветанов оказва помощ на млада жена от полскотръмбешкото село Каранци да стане майка.

Преди 5 година след 11 година очаквания Олга Николова му споделя казуса си: “И аз като всяка жена желая да стана майка.” Това става на 17 април 2013 година Жената е кандидатствала по държавната стратегия инвитро, само че е записана под номер 19904 в листата на чакащите.

На 9 юли Олга схваща, че Цветанов не я е не запомнил - 2000 лева негови персонални средства са преведени непосредствено в столична клиника за инвитро. “Като получих документа за превода, се разплаках и споделих, че ще имам наследник и той ще се споделя Цветан”, вълнува се и през днешния ден Олга. Процедурата е осъществена, а на 12 ноември тя към този момент е бременна. Срещат се още веднъж, когато Олга е в напреднала бременност. Момченцето се ражда на 16 юли 2014 година Кръщават го Цветан. За изписването в дома идва детско креватче, количка и голям кашон с памперси.

Цветанов за пръв път вижда детето през септември, когато е на 3 месеца. Влиза в първия магазин в градчето и му купува куп дрешки и дарове. Дори предлага шеговито да му смени памперса - въпреки всичко е татко на 3 дъщери и е движимост в грижите за бебе.

Малкият Цецко към този момент е съвсем на 4 година и при всяко идване във Велико Търново и Полски Тръмбеш, щом го види, Цветанов оставя всичко и отива да го прегърне и целуне.

Цветанов, с помощта на който Олга и мъжът й станаха родители, гушка дребния Цветан.

Нели Петрова, майката на сгазената Лора:

Борис Велчев   Борис Владимиров Велчев е роден в София. Доцент, лекар по... към профила ми сподели: Цветанов е огромен мъжага

Ето какво сподели пред “24 часа” Нели Петрова от Варна - майката на сгазената на пешеходна пътека през лятото на 2011 година Лора. Поради силата на описа го предаваме без редакторска интервенция:

Не познавах господин Цветанов, защото, преди да загине щерка ми, живеехме в чужбина, преди през 2012 година да излезе решението, че нямам право да апелирам делото, когато осъдиха условно момчето, което умъртви щерка ми. Само като име го бях чувала. Когато го приканих по малкия екран като вътрешен министър да помогне, нямах и визия, че на другия ден ще ме потърси секретарката му. Помоли ме да ме свърже с министъра, който желал да приказва с мен. При което той ме предложения в София. Аз отидох при него в Министерство на вътрешните работи. Спомням си доста добре, че преди мен чакаха родителите, чиито две дъщери бяха изнасилени пред очите им в дома им, на които той също оказа помощ (виж по-долу за сем. Ачови - б.р.). Аз плаках пред него доста. Той ми даде обещание, че ще ми помогне, след което получих позвъняване от тогавашния основен прокурор Борис Велчев, поканиха ме да посетя и него. Никога до момента не съм го споделяла, само че когато влязох при тогавашния основен прокурор, той се изрази по този начин: “Цветанов е огромен мъжага. Ще направя всичко допустимо да ви оказа помощ!” След което ме изслуша и сподели, че той ще направи, каквото е по закон, а към този момент дали ще се върне делото, зависи от съда. И делото бе върнато.

Никога не съм предполагала, че ще получа покана да стана депутат.

Може би доста хора не познават господин Цветанов в такава светлина, само че когато бяхме дружно всички родители със починали деца, сме сядали с него в Бургас на кафе, говорили сме си напълно естествени неща. Той даже е плакал дружно с нас, когато и ние сме плакали.

За мен персонално господин Цветанов е човек с огромно сърце, който постоянно гледа да помогне на хората и постоянно се отзовава. Колкото и пъти да съм ходила да го помоля - за параклис, за черква, на хора да оказа помощ, постоянно ми е давал срещите, които съм желала, и постоянно е помагал на хората. За страдание, доста хора се възползват от добрината му и най-вероятно той страда от това, само че не го демонстрира. Пред нас в никакъв случай не се е оплакал и в никакъв случай не е споделил неприятна дума за никого. Като сътрудници в Народното събрание имаме доста положителни връзки. Нямам никакви терзания да споделя с него наблюдения или нещо, което са ми споделили хората от моя изборен регион. И той ме е търсил да оказвам помощ на хора от моя район, които пък са се свързвали с него.

За тези 6 година, откогато го познавам, аз неприятна дума за Цветанов не мога да кажа.

С подаяние от него децата с аутизъм имат собствен център

Първият профилиран за деца с аутизъм център у нас е построен напълно от Цветан Цветанов. Той е в кв. “Горубляне” и в него държанието им се моделира към обществено задоволително, с цел да се улесни тяхната интеграция.

30 деца посещават центъра, в който по единствената стратегия в международен мащаб по прибавен поведенчески разбор АВА (applied behavior analysis) посредством подготвени и сертифицирани експерти се модифицира държанието на деца с аутизъм към обществено задоволително и по този начин те получават късмет за обществена интеграция и включване в обществото.

За 50-ия си рожден ден Цветанов моли гостите си да идват без дарове и цветя, а вместо това да дарят за построяването на центъра.

“Сградата, която ни даде Столичната община, нямаше канализация. Г-н Цветанов подари за нас и за още две дела за деца всичките 50 хиляди лв., които събраха гостите му, признателна е Владислава Цолова, създател на сдружението “Стъпка за невидимите деца на България”. С аутизъм е синът Мартин Дипчев, който през днешния ден е съвсем на 18 година На 29 септември същата година центърът, който е фантазията на Цолова, е подготвен и открит.

Помага на възпитаници да са по стъпките на Ботев

За 4-а поредна година Цветан Цветанов ще поддържа финансово възпитаници от всички търновски учебни заведения, които желаят да се включат в една от най-родолюбивите прояви у нас - Националния поход по стъпките на Ботевата чета.

Благодарение на него за поредна година над 50 търновски младежи ще преминат по 120-километровата алея на безсмъртието от козлодуйския бряг до връх Околчица. В похода годишно се включва и самият Цветанов. Този поход има извънредно значимо значение за патриотичното образование на младежите, уверен е ръководителят на най-голямата парламентарна група, а децата и ръководителите им знаят, че могат да разчитат на него.

Със събраните вместо дарове пари от рождения си ден преди 2 година оказа помощ на търновската група за 70-ото издание на похода, и то не просто да покрие разноските си по време на 5-дневния поход, само че и да се достави с екипировка, с която и отсега нататък младежи да се включват в проявата.

Анчови, чиито деца насилиха пред очите им: Само той ни подаде ръка!

След като вижда съдийката Мирослава Тодорова по малкия екран, Марина сяда и написа имейл до вътрешния министър Цветан Цветанов. Това е дамата в семейство Анчови, които през 1998 година претърпяват най-големия смут - маскирани влизат в дома им в село Чепинци. Делото към този момент се е точило 12 година и дамата е тотално обезверена - помощ не чака отникъде. Не чака реакция и на този имейл на отчаянието, който праща на Цветанов, още по-малко - толкоз мигновена. Още на идващия ден обаче звънят от кабинета на Министерство на вътрешните работи шефа. Уговарят си среща, Марина и Веско Анчови отиват при него и му описват ужаса си.

“Г-н Цветанов беше единственият човек, който се отнесе с схващане и ни подаде ръка в този сложен за цялото семейство миг. Ужасът, който преживявахме толкоз години, през които никой не се осмеляваше да уточни и да каже: “Да, това са нарушителите, причинителите на това гнусно действие! -, до сълзи се трогва дамата. И не намира думи да изкаже какъв брой е признателна на зам.-шефа на ГЕРБ: - Единствено и единствено господин Цветанов ни обърна внимание, чисто човешки се отнесе към нас и ни спомага. Единственият, който беше до нас. Благодарение на него са наказани отговорните. Ако той не беше вдигнал звук и не се беше схванало за това закононарушение, правдивост нямаше да има и до през днешния ден. Много сме му признателни, тъй като в годините, в които се водеха и следствието, и делото, минахме през разнообразни инстанции - градски, боен, военно-апелативен съд, Върховен касационен съд. Навсякъде надали не се опитваха да оневинят отговорните. Никой не искаше и не смееше да осъди въпросните неща. Единствено единствено господин Цветанов повярва в нас, макар че бяхме писали доста пъти тъжби под дърво и камък - и до Висш съдебен съвет, и до инспектората, на всички места. Навсякъде отговорите бяха безлични, бездушни, просто отблъскване на номера. Много сме му признателни, като човек нямам думи за него... Превъзходен човек! Беше съпричастен във всяко едно отношение, за всичко, което преживяхме и най-много децата ни. Г-н Цветанов дори плака в ефир в символ на състрадание към кошмара, който преживяхме.”

Отвличаният Киро Киров: Той води интервенцията по спасяването ми

Разкриването на бандата за отвличания “Наглите” е безспорна заслуга на Цветан Цветанов. Изказвам му специфични благодарности.

Това сподели пред “24 часа” предприемачът Киро Киров, който през 2009 година - при започване на първия управнически мандат на ГЕРБ, бе отвлечен от Наглите и държан 17 дни в плен.

Заради отвличането е имал доста срещи с Цветанов, който като силов вицепремиер и вътрешен министър води интервенцията по спасяването му. “Невероятно радушен е, отворен и постоянно открит за диалог. Обяснява всичко просторно и тъкмо - по какъв начин е проведена интервенцията по задържането, какво е направил той, кой се е включил”, споделя Киров за Цветанов.

В мъчителните дни на неопределеност и игра на живот и гибел със сина му Иван неразделно са тогавашният Министерство на вътрешните работи основен секретар Калин Георгиев Калин Георгиев е роден в Пловдив. Завършва съветска лингвистика в... към профила и психолог, които оказват на момчето и изобщо на цялото семейство надали не денонощна помощ, дават му информация и препоръки по какъв начин да работи, поставят му денонощна защита.

Киров споделя усещанията си през годините за индивида, който всички назовават “дясната ръка на Бойко Борисов”. Цветанов бил спокоен и стеснителен човек първоначално - още в Министерство на вътрешните работи, към този момент на път за Столичната община, където в интервала 2005-2006 година бе зам.-кмет на София. “Израсна доста. Днес е оратор, има мнение по всички въпроси”, хвали го предприемачът.

Рекламната компания на Киров отпечатва картичките, които Борисов разписва като кандидат-кмет на София през 2005 година

“Аз поддържах връзка с Цветанов от това време, когато се приготвяше основаването на ГЕРБ. Видях при него един план на лого на партията. Хич не го харесах и му го споделих непосредствено. Той ме попита: “Добре, какво да създадем?” И Киров споделил какво - намира експерти, които праща при Цветанов, и те изготвят същинското лого на ГЕРБ - това, с което партията започва на 3 декември 2006 година и с което е и до през днешния ден. И Борисов, и Цветанов харесват работата на експертите, предложени от Киро Киров. Без да влиза в партията, тъй като е задоволително зает с бизнеса си, той бе посетител и основател на ГЕРБ, и то от първия ред.

Лична идея му е да резервира българския дух

С афинитет към запазването на българския дух, просвета и еднаквост, една от първите задания на Цветан Цветанов в 44-ия парламент е да спомага за отпущането на средства за ремонт на пътя до Преображенския манастир.

Ден след миналогодишния празник на Велико Търново Цветанов и регионалният водач на ГЕРБ и кмет на старопрестолния град Даниел Панов палят свещички в неповторимия храм, строен през 1360 година Черквата с изящни фрески, дело на фамозния възрожденец Захарий Зограф, изписал на фасада Колелото на живота, е една от дребното у нас, непокътнати в достоверния си тип. Преображенският манастир е освен обичано място за миряни от покрайнините, само че и атрактивна дестинация за български и непознати туристи. Единственият път до светата обител обаче е разрушен. 2,5-километровата права не е ремонтирана от десетилетия. Пътят е издигнат през 1935 година, като единственият ремонт, който е юридически, е полагането на тъничък пласт асфалт през 70-те години, изяснява игуменът отец Георги, който към този момент съвсем 30 години е в манастира. Цветанов поема персонален ангажимент. Не след дълго са отпуснати 250 000 лева за трайно възобновяване на общинския път. Целевият разход е утвърден на съвещание на кабинета, откакто планът първо получава зелена светлина от Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет. Отпуснатите средства обезпечават изцяло нужните действия, които включват фрезоване на остарялата настилка, създаване на пътни банкети и отводняване, както и полагане на ново асфалтово покритие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР