Супер богатият принц със социални проблеми, молещ ви за пари,

...
Супер богатият принц със социални проблеми, молещ ви за пари,
Коментари Харесай

Този фалшив имейл за нигерийски астронавт, изгубен в Космоса, е изключително смешен

Супер богатият принц със обществени проблеми, молещ ви за пари, е основна част от интернет прекарването. Обикновено от вас се желае дребна сума пари, която след това ще ви донесе милиони. Само за няколко месеца. В миг обаче, когато всеки може да разпознае измамата, един човек реши да води нещата до напълно друго равнище, написа IFLS.

Имейлът по-долу е достигнал до пощенската кутия на Anorak, които не можаха да се сдържат и споделиха със света тегобите на благия Абача Тунде. Според известието това е първият нигерийски космонавт. За негово злощастие той е бил оставен на борда на загадка руска галактическа станция по времето, когато Съветският съюз се е разпаднал през 1990 година (всъщност, през 1991 година, само че няма значение).

Работата е там, че през всичките тези години той е продължавал да получава заплата. Затова сега той има цели 15 млн. 20 % от тях могат да бъдат ваши… в случай че платите 3 млн., с цел да осигурите галактически транспортен съд, който да го върне вкъщи. Естествено, някой различен би трябвало да заплати тези разноски, защото законът не разрешава на гражданските чиновници да отварят и боравят с непознати сметки.

Уви, в Космоса в никакъв случай не е имало нигериец, нито пък е допустимо някой да остане толкоз дълго там (без непрекъснато доставяне с провизии). Освен всичко останало, в имейла написа, че към този момент 14 години стои в необятното пространство (въпреки че е там от 1990 г.). Т.е. имейлът може и да е остарял.

Няма по какъв начин да сме сигурни дали това в действителност е машинация или подигравка. Така или другояче, майор Тунде, желаем ви триумф, без значение къде се намирате.

Това е част от писмото – цялата версия ще откриете на уеб страницата на Anorak.

“Скъпи господин, госпожа,

МОЛБА ЗА ПОМОЩ – СТРОГО КОНФИДЕНЦИАЛНА

Аз съм доктор Бакаре Тунде – братовчед на нигерийския астронавт майор Абача Тунде. Когато през 1979 година извърши тайния полет до галактическата станция „ Салют 6 “, той се трансформира в първия африканец в Космоса. По-късно се качи на руския транспортен съд Soyouz T-16Z и се насочи към тайната военна галактическа станция на Съюз на съветските социалистически републики „ Салют 8T ” през 1989 година Когато Съветският съюз се разпада през 1990 година той остава там и не може да се измъкне.  Останалите членове на екипажа се върнаха на Земята с Soyuz T-16Z. Неговото място обаче е било заето от товар, който е трябвало да се върне на планетата. Периодично полети “Прогрес “ му доставят артикули, с които да претърпява. В положително положение е, само че към този момент желае да се върне вкъщи.

През 14-те години, които прекарва на станцията, той е натрупал сума от заплатата си (плюс лихви), възлизаща на съвсем 15 млн. щатски $. Парите се пазят във фонд в Националната спестовна асоциация на Лагос. Ако можехме да получим достъп до тези финанси, щяхме да платим на съветските управляващи да го върнат. Доколкото ми е известно, нужни са 3 млн. За да получим достъп до този пестелив фонд, ни би трябвало вашата помощ. “

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР