Суниса Ли ще направи още един опит за олимпийска слава.

...
Суниса Ли ще направи още един опит за олимпийска слава.
Коментари Харесай

Олимпийската шампионка Синуса Лий ще участва на Игрите в Париж 2024

Суниса Ли ще направи още един опит за олимпийска популярност. Шампионката по спортна гимнастика в многобоя за дами от Токио 2020 разгласи, че ще се върне към тренировките на елитно равнище след края на втория си учебен срок в университета Обърн идната пролет.

„ Успях да изпитам това възприятие, което се случва един път в живота, и неописуемата страст, когато златен олимпийски орден е закачен на врата ти. Но не желая да е единствено един път в живота “, написа Ли в обществените мрежи.

For college and country, always.

We are so proud of you and can’t wait to follow your journey to. ❤️
— Team USA (@TeamUSA)
19-годишната Ли стана петата поредна американка, спечелила олимпийска купа, когато победи Ребека Андраде от Бразилия в трагичен край в Токио. Американката съобщи, че в никакъв случай не си е представяла, че ще може да завоюва, до момента в който нейната съотборничка и олимпийска шампионка от Рио 2016 Симон Байлс не се отхвърли от шампионата поради проблеми с психологичното здраве.

Олимпийската купа направи Ли, която е хмонг-американка, звезда. Това обаче не й попречи да извърши уговорката си да се състезава за Обърн. Тя стана първата настояща олимпийска шампионка, който се състезава на равнище NCAA.

Тъй като до игрите през 2024 година остават по-малко от две години, родената в Минесота гимнастичка ще се върне към тренировките на елитно равнище идната пролет с вярата да бъде подготвена в точния момент, с цел да влезе в олимпийския тим на Съединени американски щати от пет дами. Американски тим, воден от Джейд Кери и Джордан Чайлс, завоюва златото на Световното състезание в Ливърпул по-рано този месец.

„ Насочих вниманието си към Париж през 2024 година и знам какво би трябвало да направя, с цел да стигна до такава степен. Очаквам с неспокойствие да запретна ръкави и да се захвана с работа “, написа още американката.

thank you to my family, you’ll forever have a special place in my heart. let’s make this season the best one yet. WAR EAGLE!
— Sunisa lee (@sunisalee_)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР