Сумали полага бели цветя и се покланя пред паметника на

...
Сумали полага бели цветя и се покланя пред паметника на
Коментари Харесай

Пещерата-капан за група деца в Тайланд се превърна в туристическа дестинация

Сумали поставя бели цветя и се покланя пред паметника на Саман Кунан. Този водолаз умря при зрелищното избавяне на младите тайландски футболисти и треньора им, хванати в капан преди една година в пещера в Северен Тайланд, която се трансформира в известна туристическа дестинация.

" Трябваше да съм тук, с цел да го почета ", сподели здравната сестра, която е пристигнала с двамата си синове от Чианг Май, на повече от 250 км оттова. " Той е воин на цяла една страна. Той избави децата ни ", дванадесет юноши от футболния тим " Дивите глигани ", които бяха хванати в капан повече от две седмици в наводнената пещера посред сезона на мусоните.
Преди интернационалната избавителна интервенция, която активизира непрекъснато стотици спасители и накара милиони хора по света да стоят със спотаен мирис, пещерата в планински регион в северната част на страната беше умерено място, надалеч от туристическите направления.

Пещерата Там Луанг приемаше по 4000 гости годишно преди премеждието на " Дивите глигани ", сподели стопанисващият обекта Кави Прасомпхол. ази година " от октомври до април приехме 1,3 млн. туристи ", тайландци и чужденци, с пикове от 25 000 гости дневно през новогодишния уикенд, изрази удовлетворение той.


" Случилото се тук е необикновено. Проследих всичко от Австралия. Исках да видя това място със личните си очи ", сподели прекарващият ваканцията си в региона австралиец Джон Макгауън. Той е отчаян, че не може да влезе в пещерата, която продължава да е затворена за визити от съображения за сигурност. " Това беше битка против природата. Когато всички обединят сили сме способни на огромни неща ", означи сънародникът му Питър.

Властите имат упоритостта да трансфорат това място във значим районен туристически център. Близо до паметника на Саман Кунан и входа на пещерата е отворен информативен център. В него е ситуирана голяма картина със заглавие " Героите ", която изобразява децата, по това време на възраст от 11 до 16 години, измежду спасители под благосклонния взор на премиера Прают Чан-оча.

Тениски по 7 евро, значки, плакати, ключодържатели по 3 евро: в магазина на осведомителния център историята на " Дивите глигани " приема всевъзможни форми. А на пътя към пещерата са се появили към 250 павилиончета, които оферират храна, облекла и сувенири.
Планината, в която се намира пещерата, е наречена " Спящата жена " поради продълговатата си форма, и се счита, че е населявана от духове. Тя се трансформира в синоним на шанс след сполучливото избавяне на юношите и там се настаниха и продавачи на билети за лотария, която е доста известна в Тайланд. " Мога да продам по 4000 билета на месец ", радва се Краингкрай, който е измежду първите пристигнали.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР