Сухопътни войски организираха първия курс за обучение на оператори и

...
Сухопътни войски организираха първия курс за обучение на оператори и
Коментари Харесай

Сухопътните войски проведоха обучение за използване на ултралеки дронове

Сухопътни войски проведоха първия курс за образование на оператори и ползватели на информация от ултралеки безпилотни летателни апарати, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

Курсът се организира в 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово от 16 до 18 август. В образованието участваха военнослужещи от 3-то Бригадно командване – Благоевград, 5-то Бригадно командване – Плевен и 101-ви алпийски полк – Смолян. Инструктори в курса бяха експерти със забележителен опит в потреблението на ултралеки безпилотни летателни апарати в страната и чужбина.



По време на образованието бяха отработени въпроси по тактиките, техниките и процедурите за потребление на въведените на въоръжение във формированията на Сухопътните войски ултралеки безпилотни летателни апарати.

Придобитите познания способстват за повишение на качествата и уменията на персоналния състав от Сухопътните войски за потребление на модерни средства при осъществяване на интервенции по трите задачи на Въоръжените сили на Република България.



 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР