Сухата кожа най-често е зависима от нарастващите ни години, и

...
Сухата кожа най-често е зависима от нарастващите ни години, и
Коментари Харесай

Сухата кожа

Сухата кожа най-често е подвластна от възходящите ни години, и по-малкото обособяване на себум..
Себум?! Какво е това?!
Себумът чисто и просто е субстанция, която се отделя от мастните ни жлези до космените фоликули /торбичката, от която пораства косъма/. Себумът покрива кожата ни с тъничък пласт като й обезпечава мокрота и отбрана. Липсата му ни предизвиква тази тъга наречена Суха кожа! /Прекормерното му отделя пък води до акне, себорея и други кожни проблеми/

Суха +
В множеството случаи сухата кожа е бледа и въпреки леко розовееща от време на време в композиция с дехидратация, ситуацията по никакъв начин не е розово.
Трябва да сме наясно, че има разлика сред суха и обезводнена кожа- тъй като обезводнена може да бъде и мазната. Но защото злото в никакъв случай не идва единствено, имаме ли суха кожа то тя е и обезводнена.

Мъката на сухата кожа:
-Кожата наподобява суха, в действителност и на пипане - суха!
-На места е опъната. Няма мекост и разтегливост.
-Склонна е към лющене
-Разширени капиляри и дребни бръчици
-Всичко й въздейства - вятъра, студа, слънцето, водата, всякаш и когато дишаш!

И малко плюсове:
-Няма разширени пори, дори съвсем не си личат.
-Няма себум - грима ни не се размазва и стои добре до вечерта!
-Никакви лъщящи, мазни чела, носле и бузи.

Избавлението:
Ежедневната грижа за сухата кожа e наложителна. Важно е да отстраняваме горния изсъхнал пласт с ексфолиращи артикули съдържащи мляко, а по-късно да изпозлваме мощно овлажняващи козметични артикули с цел да бъде тя еластична и нежна на пипане. Използването на слънцезащитни артикули при суха кожа е наложително, тъй като за нея UV- лъчите са още по-опустошителни съпоставяне с другите видове кожа. Процедурите в солариум не са добре пристигнали за сухата кожа, а също така би трябвало да се заобикаля измиването с гореща вода, козмерика съдържаа алкохол, нападателен пилинг и използването на естествен сапун. Не забравяйте и храненето, консумирайте храна богата на мазнини, въглехидрати и витамини.

Използвай:
- Мазни бързо абсорбиращи се кремове.Поне 2 пъти на ден
- Тонизиращи лосиони без алкохол
- Нежен ексфолиатор 2 пъти седмично
- Подхранващи маски - най-малко един път седмично!
- Тоалетни почистващи млека

Незабравяй, че сухата кожа не е присъща единствено за лицето и шията – ръцете, ходилата, коленете и лактите също желаят своята порция грижа. Правилното хранене е също неизменима част от свежия тип на на нашата кожа.
И въпреки всичко, в случай че твоята кожа продължава да става все по суха, опъната и зачервена, не се колебай да се консултираш с доктор.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР