Суеверията водят началото си още от дълбока древност. Някои неща

...
Суеверията водят началото си още от дълбока древност. Някои неща
Коментари Харесай

4 знака за задаващи се беди

Суеверията водят началото си още от дълбока античност. Някои неща ни вещаят хубаво бъдеще, други пък ни чертаят заболявания, гибел и доста беди и проблеми.

Хората сме привикнали да се фокусираме основно върху неприятните неща и доста постоянно живеем в боязън от дадени събития.

Има няколко суеверия, които предвещават, че ще ви се случи нещо доста неприятно. Всички те са в жилището ви, а вие би трябвало да сте доста деликатни за знаците.

Бутната солница

Всеки е наясно, че разлятата сол е неприятна прокоба. Тя вещае кавги с околните ни хора. Преди солта е била доста скъп артикул и е сервирана основно по празници.

Само богатите хора можели да си я разрешат. Ако човек тогава бутнел солницата, то бива пребиват, защото тя коствала тежестта си в злато.

Разбира се, солта сега няма никаква стойност, само че неприятната й прокоба е останала и до ден сегашен. Веднага щом някой бутне солницата, си спомня, че очевидно ще го чакат беди.

Счупено огледало

Смята се, че огледалото има способността да гълтам сила. То е очевидец на фамилни кавги и огромни кавги.

Психолозите поучават в дома ви да не стоят остарели огледала, тъй като не се знае по какъв начин са живели предходните притежатели на жилището.

Всички знаем класическото вярване за 7 нещастни години обич, в случай че счупите огледало. Съществува и още едно разбиране – това строшаване се отразява изцяло на фамилията ви. Причината е, че откакто се счупи, то връща назад цялата насъбрана неприятна сила в себе си.

Смята се, че в случай че едно огледало е счупено на доста дребни фрагменти, то тогава ви чака бъдеще, изпълнено с голям брой здравословни проблеми, загуба на пари, шанс и даже гибел на член на фамилията.

Седене върху масата

От незапомнени времена се знае, че към масата и трапезата човек би трябвало да се отнася с извънредно почитание, тъй като всички семейства се събират да ядат на нея, да честват и да са дружно в болежка и наслада.

Смята се, че седнете ли на маса, то това води до самотност, финансови усложнения, съществено заболяване или даже гибел. В професионалната сфера пък сходно нещо би довело до разкол и свади с сътрудниците и даже загуба на работа.

Паднала завеса

Нашите предшественици са вярвали, че прозорците са портали към другия свят. Закриването им с завеси и пердета пази жителите на даден дом от зли очи и мистичните сили, които желаят да обхванат в жилището.

Падналата завеса се смята за опит на тъмните сили да влязат в дома ви. Това води до кавги в фамилията или кавги със съседи, отбелязва jenata.blitz.bg
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР