Suella Braverman под натиск да прекрати „несъстоятелния“ план за шлепове след откриването на бактерии на Bibby Stockholm

...
Премахването дойде по-малко от седмица след като първите мигранти бяха
Коментари Харесай

Премахването дойде по-малко от седмица след като първите мигранти бяха прехвърлени на шлепа - въпреки че правните предизвикателства дадоха на някои отсрочка в последния момент от необходимостта да се качат на борда.

Care4calais, която каза, че е спряла 20 мигранти да бъдат преместени в плаващото жилище в понеделник, заяви, че откритието на бактерии показва, че техните „загрижености относно здравето и безопасността на шлепа са оправдани“ тъй като те призоваха министрите да прекратят политиката.

Стив Смит, главен изпълнителен директор на благотворителната организация, каза: „Биби Стокхолм е визуална илюстрация на враждебната среда на това правителство срещу бежанците, но също така бързо се превърна в символ на шамболичната некомпетентност, която разби британската система за предоставяне на убежище.

„Правителството сега трябва да осъзнае, че складирането на бежанци по този начин е напълно несъстоятелно и трябва да се съсредоточи върху истинската задача – бързо обработване на молбите за убежище , така че бежанците могат да станат допринасящи членове на нашите общности, както силно желаят."

Бактерията легионела, която обикновено се среща във водата, може да причини сериозен вид белодробна инфекция, известна като легионерска болест.

Търсещите убежище напускат Биби Стокхолм на фона на страхове от бактерии

Нито един от тези на шлепа не е показал признаци на заболяването и всички са им е предоставена здравна оценка, каза Министерството на вътрешните работи.

Не беше ясно къде ще бъдат преместени мигрантите в петък вечерта.

Настаняването им в хотели вероятно ще предизвика нов срам за правителството, което закупи шлепа заедно с други бюджетни сайтове в опит да намали разходите от £6 милиона на ден за настаняване на търсещи убежище в хотели.

Вътрешното министерство настоя, че слизането на тези на борда е „предпазна мярка ", докато се извършват допълнителни тестове - но остават въпроси за това кой е знаел какво и кога.

Sky News разбира, че рутинното тестване на водоснабдяването първоначално е било извършено във вторник, 25 юли, но резултатите не са се появили, докато Понеделник, 7 август, същия ден търсещите убежище започнаха да се качват на борда на , който е акостирал в пристанището на Портланд.

Въпреки това Министерството на вътрешните работи беше уведомено за резултатите едва два дни по-късно в сряда, 9 август. На следващия ден шестима души се качиха на борда на плавателния съд, но по-късно бяха отстранени по съвет на Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство, като в петък беше взето решение за отстраняване на всички.

Причинено от бактерията легионела – открита във водата на Биби Стокхолм – Легионерската болест е белодробна инфекция, която е необичайна, но може да има сериозни последствия.

Заболяването се заразява от вдишване на малки капчици вода, съдържащи бактериите.

Обикновено се намира на места като хотели, офиси и болници, където бактериите са навлезли във водоснабдяването.

Климатичните системи, овлажнителите и басейните или горещите вани са често срещани места, където хората се заразяват с легионерска болест. Хората са много по-малко склонни да се заразят с болестта, като пият вода или в домовете си.

Симптомите включват кашлица, задух, високи температури, болки в гърдите и грип - подобни симптоми.

Министърът на имиграцията в сянка на лейбъристите Стивън Кинок каза, че е „изключително“, че изглежда не са извършени подходящи проверки, преди мигрантите да бъдат преместени на борда.

„Абсолютно правилно е, че шлепът трябва да бъде евакуиран, но какъв пълен хаос. Това е каталог на катастрофи и правителствените министри трябва да наведат глави от срам", каза той пред Sky News.

Той каза, че правителството няма нужда да използват „шлепове, хотели или военни бази“, ако се справят с изоставането в системата за убежище, което е достигнало повече от 173 000 - надхвърляйки 50 000 единици, които той каза, че са в имота на убежището в Обединеното кралство.

Той нарече Биби Стокхолм „плаващ символ на некомпетентност на консерваторите“.

Прочетете още:

Коментарът „Мъга се върна във Франция“ „показва пропуски на торите по отношение на имиграцията“

Дженрик : Баржата е „напълно прилична“

Разбра се, че министърът на имиграцията Робърт Дженрик председателства срещи за ситуацията в петък.

Но една група от кампанията, Не на шлепа, каза, че г-н Джерик трябва да се оттегли от неговата правителствена позиция с „незабавен ефект“, след като само преди дни обеща, че Bibby Stockholm е в безопасност.

В сряда той каза пред Sky News, че шлепът е „напълно прилично настаняване“, въпреки по-ранните предупреждения от Съюза на противопожарните бригади (FBU), че плавателният съд е потенциален „смъртоносен капан“.

Съюзът повтори позицията си след последното развитие, като обвини правителството, че пренебрегва техните опасения.

Помощник генералният секретар Бен Селби каза: „Писахме на Суела Брейвърман преди повече от седмица, за да поискаме среща, за да обсъдим тези въпроси. Нямаме отговор на това писмо и нашите опасения относно пожарната и оперативната безопасност остават.

„Нашето професионално мнение остава, че това е потенциален „смъртоносен капан“ и инцидент, който чака да се случи.

„Въпреки това, Суела Брейвърман и нейните колеги от министрите са твърдо настроени да затварят уязвими хора в затворнически условия, подобни на затворнически кораб.“

Изображение: Суела Брейвърман е изправена пред натиск да прекрати плана за настаняване на мигранти on barges

Развитието идва в края на правителствената „седмица на малките лодки“, която трябваше да подчертае твърдите политики на правителството за намаляване на нелегалната имиграция – едно от петте ключови обещания на Риши Сунак.

съобщенията бяха донякъде засенчени от спора, включващ заместник-председателя на торите Лий Андерсън, който казваше, че търсещите убежище, които не харесват шлепове, трябва да се „прецакат обратно във Франция“ и по-късно призна, че правителството се е „провалило“ да се справи с нелегалната имиграция.

Фигурите на торите бяха до голяма степен мълчаливи в петък вечерта, въпреки че една неназована високопоставена фигура беше цитирана във вестник I, призовавайки г-жа Брейвърман да си отиде.

Скот Бентън, бивш депутат от Консервативната партия, който сега заема длъжността независим, туитна, че Биби Стокхолм се е превърнал в „пълен и пълен фарс“, добавяйки: „Сякаш пропускливите граници не са достатъчно лоши, ние дори не можем да преместим 39 нелегални имигранти на шлеп правилно.“

< p>Г-н Сунак превърна „спирането на лодките“ в един от петте си ключови приоритета в правителството.

Въпреки това, той се сблъска с още един удар тази седмица, след като 775 души бяха регистрирани да прекосяват Ламанша в четвъртък – най-високият дневен брой досега тази година.

Това увеличи кумулативния общ брой хора, прекосили Ламанша, до повече от 100 000 от 2018 г., когато започна да се регистрира.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР