Субсидиите и компенсациите за превозвачите ще бъдат увеличени за следващата

...
Субсидиите и компенсациите за превозвачите ще бъдат увеличени за следващата
Коментари Харесай

Ще увеличат от догодина субсидиите и компенсациите за превозвачите

Субсидиите и обезщетенията за превозвачите ще бъдат увеличени за идната година. Това разгласи в ефира на транспортният министър Росен Желязков. Той регистрира, че поради рестриктивните мерки за попречване разпространяването на ковид, най-силно обиден е автобусния бранш. При железниците редукцията е към 20 до 30% по-малко пасажери, като с толкова надлежно понижават и чистите доходи на БДЖ. Автобусният бранш също е мощно обиден, изключително интернационалният подсектор.

" В момента се осъществя една мярка от 30 милиона в помощ на автобусния отрасъл. Кандидатстването на предприятията към този момент е осъществено. Това е директна помощ, която е % от оборота за предходната година, като размерът е задоволителен да покрие оборотните средства, които са нужни в този интервал. За идната година дотациите и обезщетенията ще бъдат увеличени с близо 10 милиона за крайградските линии, линиите в труднодостъпни региони ", сподели министър Желязков. 

В момента текат интензивни договаряния с турската страна за обезпечаване на спомагателни разрешителни за търговия и създаване на спомагателни трасета.

" Най-важното при товарните транспорти е да се сътвори опция за понижаване на административните бариери, въпреки това и превъзмогване на резултата от пакета за подвижност ", добави Желязков. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР