Студиото Disney реши да въведе първия небинарен персонаж (който не

...
Студиото Disney реши да въведе първия небинарен персонаж (който не
Коментари Харесай

Disney включи първи небинарен герой в анимационен сериал

Студиото Disney реши да вкара първия небинарен персонаж (който не се дефинира единствено като мъж или жена) в детския анимационен сериал „ Къщата на совите “ (The Owl House), оповестява Independent. У нас сериалът се демонстрира по Дисни Ченъл България. 

Персонажът, получил името Рейн, е озвучен от небинарния артист Ави Роке, който назова в Туитър решението на студиото „ сбъдната фантазия “. 

Independent отбелязва, че този случай е първата официална поява на небинарен персонаж в анимационен филм, предаван по телевизионния канал Disney. Създателката на сериала Дана Терас загатна, че шефове в Disney са били против включването на определени герои в сериала. 

„ В процеса на работа аз доста намерено завявах желанията си да включа представители на куиър общността измежду героите “, описа тя през август предходната година. 

„ Когато сериалът получи зелена светлина хора от ръководството студиото ме предизвестиха, че не мога да демонстрирам нетрадиционни връзки сред героите “. 

В центъра на сериала „ Къщата на совите “ са приключения на 14-годишно доминикано-американско момиче, на име Луз, които мечтае да стане магьосница. Тя се натъква на извънреден портал,  през който пътува в различен, свят, цялостен с магии, за да усвои разнообразни вълшебства.    

През август предходната година в сериала се появи и бисексуален персонаж - и това се оказа самата Луз. Докато в първите епизоди тя демонстрираше интерес към момчетата, в идващите се демонстрира по какъв начин тя стартира да развива връзка с момиче на име Амити, а в един от последните епизоди двете танцуват дружно.  

Дана Терас разгласи и публично, че основната героиня е бисексуална. Тя обяснява, че по този метод „ желае да изрази своята лична полова ориентировка и да опише за персоналния си опит “, заяви Deadline. 

Въпреки първичните отводи, в последна сметка Студиото одобрило LGBTQ + героите на Терас.

„ Да бъдем представени има значение! Докато „ Къщата на совите “ е на екран, аз и екипът ми ще представяме значими за нас неща “.  завършва Терас.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР