Студентско читалище Климент Охридски 1997 отправя предизвикателство към ученици и

...
Студентско читалище Климент Охридски 1997 отправя предизвикателство към ученици и
Коментари Харесай

Провокират ученици със София в стих

Студентско читалище " Климент Охридски 1997 " насочва предизвикателство към възпитаници и младежи на възраст от 14 до 29 години с състезанието " София в стих " - за слоган, и " Столица в щрих " - за визия. Целта на самодейността е чрез поезията и визиите, основани по плана, по натурален и естетически метод да се разпространява българската столица като античен град с богата история, просвета и разнообразие.

Жури от поети, писатели, художници и дизайнери с интернационалните оценки ще прави оценка постъпилите оферти в състезанията. Най-добрите творби, обрисуващи София в стих и щрих, ще бъдат поместени в първокласно издание. Предвидените действия способстват за създаване на внушителен облик на столицата ни, основан от изобретателния капацитет на нацията - модерните млади градски хора, уверени са идеолозите на проявата.

Изискванията за участниците в конкуренцията " София в стих " е да напишат поетично обръщение в две фрази най-вече. Рисунка или визия в pdf, jpg или tif би трябвало да приготвят претендентите за " Столица в щрих ". Предложенията се одобряват по електронен път на [email protected], съпроводени с двете имена, клас, учебно заведение и телефон за контакт.

С подаването на оферти в състезанията участниците се съгласяват творбите им да бъдат оповестени в алманах, публикуван от неправителствената организация.

Организаторите ще отличат най-хубавите произведения на публична гала на 18 юни.

Проектът е съфинансиран по Програма за развиване на физическото образование и спорта на Столичната община и се осъществя в поддръжка на " 140 години София - столица на България " и " София - град на Толерантността и Мъдростта ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР