Студентския съвет на УНСС излезе с декларация по повод медийната

...
Студентския съвет на УНСС излезе с декларация по повод медийната
Коментари Харесай

Студентският съвет на УНСС плаши с полиция Фейсбук страница заради ироничен колаж

Студентския съвет на УНСС излезе с декларация във връзка медийната стихия към организирането на лекцията за свободното слово и подправените вести с Николай Бареков. Събитието се организира на 1 декември в постройката на университета, а там евродепутатът разгласи, че ще прави конгломерат от частни медии и че напуща политиката.

В декларацията си Студентският съвет посочва, че лекцията е била проведена и заплатена от партията на Европейските консерватори и реформисти. Такава партия в действителност няма и евентуално става въпрос за групата в Европейския парламент със същото име, в която Бареков членува като народен представител.

Втората точка на декларацията гласи: " Въпрос на персонален избор е дали да се участва на сходно събитие, или не. "

Също по този начин Секретен сътрудник на УНСС се разграничава от митингите своя сътрудник Кезим Медев, който е член на Съвета, въпреки и именуван " Формален " подобен. 

Студентският съвет на УНСС, провел лекцията за свободното слово, е пратило и тъжба до полицията с искане колаж от мрежата да бъде свален. Става въпрос за картинка, качена в страницата " Наука и сериозно мислене ". Тя е подигравателен колаж с Делян Пеевски, който кани студенти на лекция с тематика " Как да опазим банковата сигурност от мафията, която е превзела властта ". Фиктивната дата е 1-ви януари, а участници с изключение на Пеевски са: Братя Маргини, Митьо Пищова и Сашка Васева.

Студентите от УННС очевидно не са си организирали лекция по възприятие за комизъм, откакто са се засегнали от този подигравателен колаж.

Дори преди да молят полицията за помощ, те са писали на страницата на " Наука и сериозно мислене " и са заплашвали с юристи. Заплахата идва от Даниел Парушев - член на Секретен сътрудник на УНСС и политик - ръководител на младежкото придвижване на " Гергьовден ".



" Определям себе си като блогър и считам всяка опасност, ултиматум и заповед да търкам мои текстове и колажи за остро нарушение на свободата ми на слово. Особено, когато заплашващият ме е юношески водач на Движение Гергьовден и с упоритости за политическа кариера. Недопустимо е политик да слага ултиматуми и да заплашва! ", е написал Йордан Стефанов, който списва блога " Наука и сериозно мислене ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР