Студентка от Бургас организира безплатни рождени дни за деца в

...
Студентка от Бургас организира безплатни рождени дни за деца в
Коментари Харесай

Безплатни рождени дни за деца в нужда организира студентка от Бургас

Студентка от Бургас провежда безвъзмездни рождени дни за деца в потребност. След обява в обществените мрежи, че търси хора, на които да помогне, момичето получава голям брой запитвания най-вече от празненство организации и сладкарски цехове, които желаят да се включат в благородната самодейност. Така с общи старания те организират рождени дни на деца без родители или на фамилии с финансови усложнения.

Тъжно е, когато празненството за рожден ден се трансформира в неосъществима фантазия - без торта, без балон и в самотност. А разочарованието най-вече проличава в детските очи, тъй като специфичния ден се трансформира в елементарен. И по този начин, до момента в който не се появи момиче като Светлозара, което да подаде ръка. Тя е единствено на 20, само че оказва помощ на родителите с лимитирани финанси и на деца сираци да отпразнуват рождените си дни. И дава мотив за сълзи, само че от благополучие.

" Помагам на безусловно всевъзможни деца. Който се свърже с мен и надлежно - това нещо, което той споделя, е истина - " Да, рожден ден ще бъде отпразнуван ", споделя Светлозара Савова.

Светлозара учи “Начална учебна педагогика “ в Бургас, занимава се с жестов език и провежда благотворителни акции от платформата Тик-Ток. Там качва наличие, с което събира пари за деца, заболели от рак. Нейният профил се е трансформирал в най-големия в България, отдаден на благотворителни цели. С обява в обществените мрежи преди 2 месеца стартира и самодейността си " рождени дни за деца в потребност ".

" И изпод аз стартирам да получавам мнения, че и други хора желаят да се включат. Първи час - 5 индивида, станаха 30 индивида. Това доби значителен мащаб, който аз не чаках ", призвана тя.

" Всяко дете заслужава да може да чества рождения си ден. Значи, усмивките на лицата на децата - това е най-важното нещо! ", безапелационна е Ренета Вефа, доброволец.

" Близки на някои родители, институции от време на време са се свързвали с мен. Самите родители по-рядко, тъй като въпреки всичко е неловко някой родител да каже: " Ами, извинявай, само че аз нямам опция да чествам рожден ден на детето си ", добавя Светлозара Савова.

Присърце приема концепцията за благотворителни рождени дни и Катя, която сама създава торта и бисквити:

" Включих се в тази щедрост, тъй като никое дете не заслужава да схваща какво е това да не си чества рождения ден. Всяко дете би трябвало да има торта и да е щастливо! Ако човек може да помогне, не
виждам за какво да не го направи! ".

Няколко часа преди началото на празненството се приготвя и украсата.

" Аз също съм майка на две деца. Знам какъв брой коства самата организация на рождения ден. Знам какъв брой доста коства на родителя да отдели някаква сума, с цел да зарадва детето си. Освен това, те се радват на всеки минимален подробност - дали ще има декорация, тортата по какъв начин ще наподобява, рокля дали ще има. И по тази причина взех решение да се включа ", споделя Светослава Василева, празненство сътрудник.

А рожден ден без музика и танци не е същинско тържество. За положителното въодушевление на децата дава отговор Еньо-момче също с нелека орис.

" Първото, което е, аз съм осиновен. Преди време съм зависил от такива начинания - благотворителни. На мен не ми пречи да работя 2,3,5 часа благотворително ", споделя Еньо Ченешев, DJ.

А децата всеки ден протягат ръце – с вяра за любов, която чака да бъде споделена.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР