Студентите от български и чуждестранни университети могат да проведат пълноценен

...
Студентите от български и чуждестранни университети могат да проведат пълноценен
Коментари Харесай

Държавната администрация предлага стаж на студенти от български и чужди ВУЗ-ове

Студентите от български и задгранични университети могат да проведат пълностоен летен стаж във всички структури на държавната администрация в цялата страна, в границите на Програмата за студентски стажове в администрацията, ръководена и координирана от Министерския съвет.

Кандидатстването е онлайн, започва на 23 март и продължава до 9 май 2024 година

Избирайки стаж по програмата, студентите получават опция да се срещнат с устройството и функционалностите на българската държавна администрация, да придобият на практика опит и нови професионални умения, да уточняват персоналните си проекти за кариерно развиване. Близо 500 са към този момент отворените позиции за студентски стажове от структурите на администрацията.

Всички позиции за стаж се разгласяват на профилирания модул на Портала за работа в държавната администрация - https://jobs.government.bg/PJobs/. За да се подсигуряват оптимални благоприятни условия за избор на студентите, обявите са селектирани по област на висше обучение, а не по професионално направление.

Минималната и оптималната дълготрайност на стажовете е от 5 до 20 работни дни, което разрешава на студентите да осъществят повече стажове, без да нарушават образователния си развой.

Публикуването на обявите, първичният асортимент на претендентите и класирането се реализират напълно онлайн на портала. Провеждането на интервютата и на самите стажове може да бъде както присъствено, по този начин и отдалечено. Стажовете не престават да са неплатени .

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР