Студентите на проф. Иван Добчев влязоха в надпреварата на третото

...
Студентите на проф. Иван Добчев влязоха в надпреварата на третото
Коментари Харесай

Награда за актьорско майсторство за класа на проф. Иван Добчев

Студентите на проф. Иван Добчев влязоха в конкуренцията на третото издание на Международния студентски сценичен фестивал „ Данаил Чирпански ".

Заедно с други млади създатели от Словения, Испания, Италия, Ирландия, Англия и Швейцария, те споделиха своята креативна позиция за ролята на актуалния човек с публиката на Стара Загора и интернационалното жури в състав: Пол Борн, режисьор и учител от Англия, Джанина Карбунариу, режисьорът и драматург от Румъния и Илияна Кънчева, сценограф и образен актьор от България.



С работата си в „ Иванов-Барабанов " по А.П. Чехов, в постановката на проф. Иван Добчев, възпитаниците на НАТФИЗ опазиха премията за изцяло актьорско майсторство, която им бе присъдена в последния ден на фестивала.

Журито бе впечатлено от стилизирания сценичен роман и завладяващите персонажи, които населяват гротесковия свят на спектакъла, споделиха уредниците на МСТФ „ Д. Чирпански ".



Другите награди отидоха при Кезия Кинан О`Шей, за ролята й в „ Чумата ", Колеж " Тринити ", Дъблин. Юре Райшп – студент на Академия за спектакъл, радио, кино и телевизия, Словения, бе почетен с лична статуетка за осъществяването си във „ Войцек ".

Награда за дизайн и идея журито присъди на Кралската академия за театрални изкуства, Мадрид, Испания, и спектакъла " Двойник ". Награди за постановка получиха двама студенти. Един от тях е българката Мария Страшилова, студент на Колеж " Тринити ", Ирландия, за спектакъла " Чумата " и Жига Хрен за спектакъла „ Войцек " на Академия за спектакъл, радио, кино и телевизия в Любляна, Словения. Наградата за нова творба отиде при „ Мис Брекзит " на Лондонски музикален лицей, Англия.

Награда за отбор бе връчена на трупата на „ Ще дойдат нежни дъждове " на Театрална академия „ София Амендолеа ", Рим, Италия.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР