Студенти влизат като стажанти в Парламентарната антикорупционна комисия, КПКОНПИ и

...
Студенти влизат като стажанти в Парламентарната антикорупционна комисия, КПКОНПИ и
Коментари Харесай

Студенти ще се учат на антикорупция в парламента

Студенти влизат като стажанти в Парламентарната антикорупционна комисия, КПКОНПИ и екипа на Омбудсмана.

Споразумение за това бе подписано в Народното събрание през днешния ден от ръководителя на Парламентарната комисия и депутат от НФСБ Борис Ячев, ръководителя на КПКОНПИ Сотир Цацаров, ректора на УНСС проф. доктор Димитър Димитров и Омбудсмана на Република България доцент доктор Диана Ковачева.

Предвижда се организирането и реализирането на стажантски стратегии за студенти от УНСС със приключен най-малко втори курс, учащи се в бакалавърски и магистърски стратегии от следните професионални посоки: „ Право “; „ Икономика “; „ Администрация и ръководство “; „ Социология “ и „ Политически науки “.

„ Провеждането на студентските стажове има за цел да запознае студентите с активността и функционалностите на институциите за противопоставяне на корупционните практики, да обезпечи благоприятни условия за професионално насочване и за придобиване на на практика опит, познания и умения, които да добавят теоретичното образование по антикорупция на младежите “, уточни Борис Ячев.

Продължителността на стажа във всяка една от институциите е 10 работни дни, като при сполучливо му прекосяване студентите ще получат уверение.

Споразумението е стъпка от дейностите, планувани Меморандум за съдействие, подписан сред Парламентарната комисия, КПКОНПИ, Омбудсмана и Университета по-рано тази година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР