Студенти от Техническия университет в Мюнхен (TUM) за четвърти пореден

...
Студенти от Техническия университет в Мюнхен (TUM) за четвърти пореден
Коментари Харесай

Студенти от Мюнхен отново спечелиха конкурса на Мъск за Hyperloop капсула

Студенти от Техническия университет в Мюнхен (TUM) за четвърти следващ път завоюваха международния конкурс на Илон Мъск за разработване на капсула за неговия план за превоз на бъдещето Hyperloop.

В Лос Анжелес техният първообраз разви в съвсем цялостен вакуум скорост от 463 км/ч, което е напълно малко под миналогодишния им връх от 467 км/ч, заяви университетът в понеделник.

Конкурсът е основан през 2015 година за разпространение на концепцията за революционно другия тип превоз. Но в предизвикването се научават нови неща и ясно се вижда кои са водещите институти в света в тази сфера.

Преди финалния кръг в Лос Анжелис в неделя студентските тимове минават през тест за сигурност и от 21 екипа са съумели едвам 4 - всичките от Европа.



Възпитаниците на баварския университет изпревариха конкуренцията доста - втора е капсулата на Swissloop главно на студенти от цюрихския ETH, вдигнала 257.5 км/ч по специфичната релса. Близо до тях още веднъж са швейцарци - EPFLoop на L`Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) в Лозана с 238 км/ч. Четвъртият европейски тим е на Техническия университет в Делфт, Холандия, само че техният първообраз е трябвало да спре спешно след 200 метра поради проблем с връзките.

TUM е един от финансовите спонсори, измежду които има и компании. Освен това мюнхенският университет дава на екипа високо софтуерните лаборатории MakerSpace и центъра за нововъведения в Гархинг край баварската столица.

Мъск показа концепцията си през 2013 година и към момента тя е в ранна фаза. По време на едноседмичното съревнование в Съединени американски щати участниците би трябвало да минат през към 100 теста. Тони Джукич, началник на екипа от Мюнхен, изяснява, че тяхната капсула е резултат на 4-годишна еволюция и че всякога научават нови и нови неща за усъвършенстването ѝ.

Освен студентите инженери, екипът в TUM включва и 15 техни сътрудници, които настрана изследват какъв е икономическият смисъл зад подобен план, какъв брой резистентен е той, дали си костват разноските и по какъв начин да се усъвършенстват.

 Студентите театралничат със своя Hyperloop Pod IV на състезанието в Лос Анджелис.
© tum.de

Студентите театралничат със своя Hyperloop Pod IV на състезанието в Лос Анджелис.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР