Студенти от специалност Съвременна хореография“ в Югозападния университет се върнаха

...
Студенти от специалност Съвременна хореография“ в Югозападния университет се върнаха
Коментари Харесай

Студенти от ЮЗУ с четири награди от Седмата балканска танцова олимпиада в Белград

Студенти от компетентност „ Съвременна хореография “ в Югозападния университет се върнаха с четири награди от Седмата балканска танцова олимпиада, проведена от „ Балкански Алианс “, която се организира на 18 и 19 ноември.

На сцената на спектакъл „ Вук “ в Белград, ръководените от проф. д.изк. Анелия Янева студенти показаха свои авторски хореографии и получиха заслужени овации от публиката.

В категория „ Дует “ студентите Ния Малешкова и Мартин Карагьозов завоюваха първо място с осъществяването на танца „ Остани “, което е и тяхна взаимна хореография.

В категория „ Соло “ студентите от компетентност „ Съвременна хореография “ бяха отличени с три награди, като първото място още веднъж бе за първокурсничката Ния Малешкова. Тя показа авторска хореография, озаглавена „ Любовта е сляпа “. Второ място получи първокурсничката Райна Радева за постановката и осъществяването ѝ на „ Жажда за живот “. Третото място бе присъдено на Мартин Карагьозов от четвърти курс, който танцува хореографията на неговата съкурсничка Йоанна Петева – „ Стрела от отсрещния бряг “.

Освен призовите места, двама от студентите бяха удостоени и с опция за едноседмично образование в Института за модерни танци в Белград.

Следващата демонстрация на студентите от компетентност „ Съвременна хореография “ ще бъде на 28 ноември 2023 година от 18:00 часа в Дома на културата в София, където ще се показват със независим концерт-спектакъл „ Коледни звезди “. Това ще е техният подарък за идните празници, зареден с доста положително въодушевление и атрактивни авторски хореографии от мюзикъли, задачи по ритмика, модерни прочити на басни, дуети и ансамблови хореографии в стилистиката на модерния танц

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР