Студенти от специалност “Екологично право“ посетиха Регионалната инспекция по околната

...
Студенти от специалност “Екологично право“ посетиха Регионалната инспекция по околната
Коментари Харесай

Бъдещи еколози се запознаха с предизвикателствата в работата на РОСВ Бургас

Студенти от компетентност “Екологично право “ посетиха Регионалната ревизия по околната среда и водите в Бургас. Експерти, работещи в инспекцията ги срещнаха с нормативната уредба, която касае тяхната компетентност и с екологичното законодателство. Студентите научиха детайлности за работата на отделите на инспекцията и най-важната им функционалност - опазването на околната среда.
Actualno.com са свърза с Милена Ярмова, която е основен специалист „ Биоразнообразие и предпазени територии “, с цел да научи какви са тематиките, които интересуват младите еколози.
" Те се срещнаха със законите, които ползва РОСВ и по какъв начин протичат инспекциите при нас. Разказахме им за това по какъв начин се сформират актове за открити нормaтивни нарушавания. Не сме дискутирали съответни случаи, а и ние нямаме право да разясняваме такива. Студентите научиха, че в инспекцията се правят планови инспекции и такива по сигнали на жители. Първите се залагат при започване на всяка година и се правят по проект, а на всеки сигнал на жители се реагира и също се прави съответната инспекция. Ако има нарушавания се сформира акт. Всеки сътрудник следи съответните обекти от своя отдел, като води, въздух, предпазените територии и други ", сподели Ярмова.
На полемика студентите задаваха въпроси свързани с контролната функционалност на РОСВ Бургас, с опазването на околната среда в района и какви са резултатите от работата на ревизия, обвързвана с опазването на природата в дълготраен проект.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР