Студенти от Пловдивския университет организират дискусия на тема Альоша -

...
Студенти от Пловдивския университет организират дискусия на тема Альоша -
Коментари Харесай

Студенти политолози организират дебат за Альоша, защитниците на паметника обаче бягат от дискусията

Студенти от Пловдивския университет провеждат полемика на тематика " Альоша - избавител или подтисник ". Събитието е планувано за 16 април, в дребната конферентна зала на Дома на културата " Борис Христов ". " Темата е значима за града и считаме, че би трябвало да бъде прегледана в разнообразни аспекти и в спокойна конюнктура. Решихме да поканим изявени общественици, които пазят всяка една от тезите, които са радикално противоположни, с цел да могат да изложат с обстоятелства своите позиции. А за какво не и да потърсим някакво решение, което би удоволетворило всички пловдивчани ", съобщи студентът по политология Рамис Мюмюн.
Прочетете още
Младите хора обаче се оказали изправени пред сериозен проблем. Те поканили юрист Станислав Станев, който е и учител по интернационално право, да се включи в дебата, защото той е изразявал скептична позиция, че на най- високото място на Пловдив не трябва да стои признака на армията, окупирала България и причинала най- позорния интервал в историята ни. 

В опитите си да намерят негов конкурент, който да отбрани тезата, че Альоша би трябвало да остане на тепето, тъй като премахването му ще оскверни  общата ни историческа памет и ще се принизи героичният героизъм на руските бойци, студентите удрят на камък. Те са отправили предложения към известни професори, известни с безапелационните си позиции, към депутати от Българска социалистическа партия, към локалното управление на Българска социалистическа партия, само че от всички места срещнали отвод и странни оправдания. 

" Само преди два дни бе извършен огромен интернационален конгрес на тематика " Да спасим Альоша ", проведен от Русия и стана ясно, че в него са взели участие много български депутати от Българска социалистическа партия. Там обаче всички са единомишленици и съперници няма. Не мога да си обясня на какво се дължи страха за присъединяване в полемиката. Надяваме се въпреки всичко до вторник някой да се престраши и да пристигна. Ако не - ще го броим за служебна загуба! ", разяснява студентът Боян Видолов.  

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР