Студенти организират протест срещу въвеждането на зелените сертификати във висшите

...
Студенти организират протест срещу въвеждането на зелените сертификати във висшите
Коментари Харесай

Студенти на протест срещу зелените сертификати и онлайн обучението с призив за подкрепа

Студенти провеждат митинг против въвеждането на зелените документи във висшите образователни заведения, както и против онлайн образованието на 16 февруари от 11 часа пред Ректората на Пловдивския университет " Паисий Хилендарски ".

 

" Не желаем повече да си стоим у дома по пижами и образованието, за което си плащаме да се организира по пантофи, на чаша кафе и с цигара в ръка. Искаме да получим образованието, на което по Конституция имаме право. Искаме бъдещето на нашата нация да бъде построено от грамотни, съзнателни и кардинални хора ", показва една от организаторките на митинга Габриела Дамянова.



" Онлайн образованието ни направи тъкмо противоположното, а точно мързеливи, бездушни и незаинтересовани от света към нас. Желаем да учим присъствено и да живеем обикновено. Не желаеме да живеем в тирания и като в химера от Оруел, в каквато се пробват да трансфорат нашия свят. Подкрепете хората, които желаят да живеят свободно ", добавя още студентката.

Студентите са подготвили и свои флаери, с които да пресъздават настояванията си по оптимално явен метод.

 
Студентите желаеха от властта да бъдат върнати в аудиториите
Националното посланичество на студентските препоръки в Република България (НПСС) изпрати позиция до министрите на опазването на здравето и об...
Прочети повече
Преди броени дни сходни претенции бяха отправени и от Националното посланичество на студентските препоръки в България. От организацията настояха да няма никакви зелени документи от в университетите от 1 март. Позицията им беше изпратена до министрите на опазването на здравето Асена Сербезова и на образованието Николай Денков.

Сегашните условия за 100 % " Зелен документ " са неизпълними в огромен брой висши учебни заведения, се споделя в позицията и се приканва към обновяване на присъствените образователни занятия. Студентите упорстват страната да вземе навременни ограничения и аудиториите да бъдат още веднъж цялостни, се споделя в позицията на НПСС.

Позицията на студентите от Пловдивския университет обаче не беше подкрепена от ректора и Академичният съвет на висшето учебно заведение.

 

В свое мнение те показват, че решението е взето въз основата на мнението на адвокати и Студентския съвет на университета. Не са посочени обаче съответни претекстове, с изключение на констатацията, че ректорът и Академичният съвет не могат и не трябва да нарушават въведените със съответните актове на държавни органи правила.

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР