Студеното време през май причини най-големият спад на продажбите на

...
Студеното време през май причини най-големият спад на продажбите на
Коментари Харесай

Лошото време на Острова донесе лоши новини за икономиката

Студеното време през май аргументи най-големият спад на продажбите на дребно във Англия тази година. Потребителите отложиха покупките на летни облекла, написа Reuters, цитирайки Службата за национална статистика.

Това е вторият следващ месец, в който продажбите понижават. През април спадът бе 0,1 %, а през май - 0,5 %.

Данните основават и мотив за терзание, че потребителите стартират да стягат колана. През предходната година точно те движеха стопанската система напред, до момента в който бизнесът внезапно понижи вложенията поради несигурността, която Brexit поражда.

През първите месеци на 2019 година точно потребителските разноски и увеличението на запасите от консумативи от фирмите поддържаха растежа. Сега обаче очевидно се задава закъснение, което ще даде мотив на Централната банка на Англия да се въздържи от повишение на лихвите.

Междувременно министърът на финансите Филип Хамънд се чака да предизвести, че Brexit без договорка ще удари тежко стопанската система на Острова, ще унищожи заделението £26,6 милиарда и ще сътвори предпоставки за делене на Обединеното кралство.

Кандидатите да наследят Тереза Мей отпред на консервативна партия, в това число Борис Джонсън, който наподобява с най-големи шансове, дават обещание излизане на Англия от Европейския съюз на 31 октомври с или без договорка.
 Ford затваря завода си за мотори във Англия
Ford затваря завода си за мотори във Англия

Там се вършат мотори за моделите Fiesta и B-Max
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР