Студен фронт се насочва към България utre. Това ще понижи

...
Студен фронт се насочва към България utre. Това ще понижи
Коментари Харесай

Коледа без сняг прогнозират синоптиците

Студен фронт се насочва към България utre. Това ще намали температурите и ще донесе превалявания, само че не и от сняг, съобщи климатологът проф. Георги Рачев пред Би Ти Ви.
След обяд в по-голямата част от страната, ще бъде слънчево и с високи за декември температури - оптимални сред 9° и 14°; по-ниски ще остават в западната част на Дунавската низина и в обособени региони в Горнотракийската равнина, предвиждат от Националния институт по метеорология и хидрология. Минималните температури ще са най-вече сред минус 4° и 1°.
През идващите дни до Коледа ще бъде много динамично. В четвъртък и петък с увеличаване напразно от северозапад за малко ще проникне порция леден въздух. Облачността ще се усили, в четвъртък към момента без превалявания, в петък тук-там, основно в Северна България, ще превали дъжд, в Предбалкана и високите котловинни полета - и сняг. Минималните температури ще останат без основна смяна - близки до 0°, а дневните в четвъртък ще се намалят с 3-4 градуса.
В петък по-късно денем вятърът за малко ще се смени с югозападен, в Западния Предбалкан ще се усили. В събота ще остане прохладно, а вятърът още веднъж ще бъде северозападен, в Североизточна България - мощен. Облачността ще е променлива, по-често забележителна и на обособени места ще превали, най-вече дъжд. На Бъдни вечер вероятността за превалявания е доста дребна, едва ще се затопли. На Коледа от северозапад ще проникне леден въздух, като вероятността за превалявания се покачва.
Според проф. Георги Рачев обаче " бялата Коледа си остава в планините ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР