Студен душ за директорите в общинска администрация е новата структура,

...
Студен душ за директорите в общинска администрация е новата структура,
Коментари Харесай

Кметът М. Байкушев развъртя секирата! Новата структура на администрацията - бич за директори, съкращават постовете на Е. Халилова, Симона Митова, Силвия Домозетска и още...

Студен душ за шефовете в общинска администрация е новата конструкция, която кметът Методи Байкушев предлага. Градоначалникът редуцира директорските постове в дирекции: " Образование ", където сега на поста е Симона Митова, " Култура, спорт и туризъм ", ръководена от Силвия Домозетска, " Социална и жилищна политика ",,начело с Емилия Халилова и " Здравеопазване ", ръководена от доктор Ан. Темелков, научи Struma.com.

На тяхно място ще бъдат открити експертни длъжности към второстепенните разпоредители с бюджет, които все още управляват. Дали Митова, Халилова, Домозетска, ще останат на работа в екипа на Байкушев, преназначени като специалисти, е неразбираемо.

Градоначалникът трансформира дирекция " Планиране на капиталовата активност, строителство и екология " в отдел и понижава числеността и от 17 на 10 индивида, чиновниците по екология се преназначават в новооснован отдел " Екология " с бройка 6 индивида.

Съгласно предлагането се преструктурира дирекция " Архитектура и устройствено обмисляне ", като се обособяват 3 отдела. И тук кметът предлага съкращения на бройките. Създава се нова дирекция " Правно нормативно обслужване и публични поръчки ",обособена в два отдела " Правно нормативно обслужване " и " Обществени поръчки ". В първия отдел се числеността сенамалявас 2 броя. Дирекция " Икономическо развиване и ръководство на собствеността " се преобразува в дирекция " Общинска благосъстоятелност ", там ще работят 11 индивида.

Преглеждайки програмата на кмета Байкушев прави усещане, че се понижават фрапантно броя на работещите, чийто хонорари се дофинансиратот общината. Целта е да се понижат разноските, бройките да се по този начин разпределлении съкратени, че да не се въздейства на качеството на работата и обслужването на жителите, споделя кметът Байкушев, в програмата, която ще показа на ОБС за гласоподаване.

Промените,които е заложил градоначалникът водят до понижаване на числеността на администрацията, която до предходната година е била с 207 чиновници, а в този момент след оптимизацията, направена от Байкушев общата бройка е 185 индивида.

Намалява се боря на кметските наместници от 12 на 5,което значи,че един наместник ще дава отговор за няколко села. Кметът ще работи с 4-има заместници, 1 секретар, 1 основен проектант, 1 основен екологи 2-ма финансови контрьольори. Ще бъде освободено място и за ландшафтен проектант. Какво още поправя в структурата благоевградскиятградоначалник, очаквайте на сесията в края на годината. Тогава съветниците ще бъдат осведомени с новата конструкция, а тяхно право е да я одобрят или отхвърлят.

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР