Струва ли си човек да си купува дрехи от супермаркет.

...
Струва ли си човек да си купува дрехи от супермаркет.
Коментари Харесай

Могат ли да се намерят качествени дрехи в супермаркет

Струва ли си човек да си купува облекла от супермаркет. Всеки консуматор си е задавал най-малко един път този въпрос. 
 Как се тества качеството на облеклата (снимки)
Дрехите, които някои супермаркети продават, постоянно са по-евтини, а опцията човек да ги купува от място, от което по този начин или другояче пазари, е огромно облекчение. 

Остава обаче въпросът дали тези облекла могат да отговорят на критериите за качество на потребителите. 

За да подсигурява качеството на личните си марки текстил, Lidl работи с одобрения немски институт Hohenstein - компания със 70-годишна история, където всекидневно се тестват десетки разнообразни индикатори за качество. Lidl си партнира с института през последните 25 години.

Тестовете на института Hohenstein са за издръжливост и резистентност на материята, акуратност на размерите, сигурност на всички детайли на дрехата, функционалност, водоустойчивост и доста други индикатори.

Освен документ за качество, институтът Hohenstein подсигурява и “Нежност към кожата ” със специфичен спомагателен документ.

Институтът подсигурява и точността на размерите – това става посредством 3D модели, създадени въз основата на взети ограничения от 18 000 действителни хора – от бебета до възрастни. Здравината и устойчивостта пък се подсигуряват след серия от разнородни проби на платовете, конците и даже копчетата и циповете на облеклата. Освен това всяка дреха се изпира с главните познати марки перилни препарати на пазара. В него има и помещение, което симулира разнообразни климатични условия – от доста ниски температури през мощен вятър и пороен дъжд, с цел да може крайният консуматор да разчита на облеклата си даже в най-екстремни условия. 

Собствените марки текстил на Lidl покриват извънредно богато многообразие от оферти – като се стартира от бебешката линия Lupilu и облеклата за деца и юноши под марката Pepperts, мине се през висококачествените дамски и мъжки линии – Esmara и Livergy, които с изключение на стилни, ежедневни и спортни облекла, имат и серия за долни дрехи – и се стигне до марките Crivit – специфична серия за спорт и дейна отмора, както и до най-новото попълнение – личната марка текстил за дома под името Meradiso.

От юни ще стартира продажбата и на облекла от биоразградим текстил, с безвредни съставки и химикали.

Внимание се обръща и на опаковките на текстилните артикули, като върху тях се слагат документите за качество и насоки за приложимост. 

Явно качеството на облеклата се прави оценка и от потребителите, защото за последните години компанията е отбелязала растеж от 39% в продажбата на текстил. 

Lidl има магазини в 30 страни. От компанията подсигуряват, че качеството на текстила е еднообразно във всички тях, като разлики има от време на време при избора на десените, които се поръчват според от желанията на потребителите в съответните страни.  

„ Нашите лични марки текстил се отличават с чудесно качество, добра цена, богато многообразие и са напълно в духа на настоящите фешън трендове. Да не забравяме и обстоятелството, че хората ги намират по бърз и ефикасен метод – до момента в който вършат ежедневното си или седмично извършване на покупки. Така при нас клиентите могат да намерят едно извънредно конкурентно предложение за „ мъдро “ извършване на покупки, което в днешното забързано всекидневие е значима опция, тъй като освен пести средства, само че пести и време “, разяснява Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България.

“Важен поръчител за качеството на нашия текстил е самият развой на тестване, който стартира още на равнище образци на продуктите и минава през всички стадии на производството, до момента в който доближи до крайните проби на готовите артикули ”, изяснява Нели Месерджиева, началник “Акционен мениджмънт ” в Лидл България и основен специалист по текстила в компанията.

Цялата цялост от преимущества изяснява и за какво от ден на ден хора се доверяват на текстила на Lidl, в това число и известни персони. Такъв е образецът с Евгения Джаферович, която напълно неотдавна посети международния институт за качество Hohenstein. В поредност от видеа в своя Инстаграм профил известната гримьорка сподели в елементи на какъв брой доста проби и разбори е подложена всяка една дреха преди да стигне до клиентите в магазина.

„ Признавам, че в самото начало бях скептична да си купя дреха от мястото, от което пазаря за у дома и за фамилията. Но след всичко, което видях, осъзнах, че нямам причина да не го върша – изключително като се вземе поради, че към този момент от няколко години резистентен фешън тренд е да се миксират марки и стилове, с цел да може човек да сътвори собствен неповторим самостоятелен аутфит. Текстилът на Lidl е чудесна опция и като качество, и като цена, и като многообразие “, показа Джаферович.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР