Структурите на МВР в областта са предприели всички необходими мерки

...
Структурите на МВР в областта са предприели всички необходими мерки
Коментари Харесай

Около 500 служители от структурите на МВР са ангажирани за обезпечаване на обществения ред и охраната на изборните места в региона

Структурите на Министерство на вътрешните работи в региона са подхванали всички нужни ограничения за защитата на публичния ред, пожарната сигурност и обезпечаването на умерено протичане на изборния ден. Изпълняват се редица авансово планувани действия за недопускане, попречване и откриване на закононарушения и правонарушения, свързани с изборния развой.

В ОДМВР – Русе е образуван действен щаб, който да управлява и координира работата по противопоставяне на закононарушенията срещу политическите права на жителите, гарантирането на сигурността, запазване на публичния ред и обезпечаване на пожарната сигурност в интервала на изборите.

Близо 500 чиновници са ангажирани с защитата на секциите и обезпечаването на реда и сигурността в региона, предварителна защита на закононарушенията, свързани с изборните права на жителите, секване, следствие и дейно противопоставяне на незаконна активност. До приключването на изборите на обществени места и в регионите на изборните секции ще има засилено полицейско наличие и мобилни екипи.

Създадена е нужната организация постъпващите сигнали за злоупотреби и нарушавания на изборния развой да се ревизират бързо и дейно и навреме да се уведомява управлението на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. За бърз продан на информация и следваща реакция директно взаимоотношение ще се поддържа и с Общинските изборни комисии. Целият поток от данни за сигнали и формирани наказателни производства ще се обобщава централизирано в Ситуационния център на Министерство на вътрешните работи.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушавания, които попречват естественото протичане на изборния развой и са сътносими към дейностите на Министерство на вътрешните работи, на денонощната телефонна линия на министерството02 90 112 98и имейл[email protected].

В ОДМВР-Русе също: денонощен тел.082/882 552,както и e-mail:[email protected],

Охраната на изборните пространства през миналата нощ протече обикновено. Тази заран секционните пространства и съдържащите се в тях материали са предадени на изборните секции без нарушавания и до този миг няма данни за прояви, които биха заплашили естественото осъществяване на изборите на територията на региона.

През целия избирателен ден физическа защита е обезпечена за всички изборни секции в региона, както и за преносимите изборни кутии за хора с трайни увреждания, които не могат да упражнят изборното си право в изборно помещение.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР