Строящото се в момента ново летище в южната част на

...
Строящото се в момента ново летище в южната част на
Коментари Харесай

Новото летище в Пекин идва с технологични иновации

Строящото се сега ново летище в южната част на китайската столица Пекин, изобилства от качествени нововъведения, които ще го създадат едно от най-ефективните в света.

Дългосрочната цел за оборудването е да приема до 100 милиона пасажери и обработва 4 милиона тона карго на година, оповестява bulgarian.cri.cn.

Дигитална GPS система за надзор е приложена върху машините за уплътняване и равнене на земята, които се употребяват преди слагането на основите за градежа на пътища и писти. За построяването на висококачествени писти, е извънредно значимо земята да е уплътнена, което предотвратява напукването и повреждането на повърхността. Дигиталният контролер е изобретение в строителството в региона на гражданското въздухоплаване в страната, по думите на Дун Дзягуан, управител в отдела по инженерство към новото летище. Дун е изобретил системата и е подал поръчка за придобиване на патент в Китай и Съединени американски щати. Патентът към този момент е минал предварителна оценка.

„ Преди цифровата система, ръководещите машината трябваше да броят какъв брой пъти чукът на машината е блъснал земята. Трудно беше и за инспекторите по качеството да наблюдават държанието на операторите на машините и ревизират качеството на уплътнението. ", прибавя Дун. Посредством цифровата система, машината регистрира сама броя на ударите и изпраща данните на инженерите автоматизирано. Контролерът може да усъвършенства в огромна степен и прецизността на работа на машината. Площта на пистите покрива 1800 хектара, към 2500 футболни стадиони.

Иновации са употребявани също и за покрива на постройката, чиято забавна звездна конструкция е извънредно известна в обществената мрежа. В предишното, покривите на някои летища си били отнасяни при мощни ветрове. При новия дизайн са употребявани болтове, свързващи другите част на покрива, като по този метод се разпределя силата. Сега покривът поема натиска по-равномерно и може да издържи на мощни ветрове, споделя Джан Сяофън, заместител общоприет управител на инженерния отдел на терминала.

Според по-ранен проект, до 2025 летището ще разполага с 4 писти и 268 стоянки за престой, които ще обработват 620 хиляди полета и 72 милиона пасажери годишно. Очаква се да бъде пуснато в употреба в края на септември 2019 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР