strongАко проследим начина, по който функционира нашето тяло, ще разберем,

...
strongАко проследим начина, по който функционира нашето тяло, ще разберем,
Коментари Харесай

Тайната на бързия метаболизъм

strongАко проследим метода, по който действа нашето тяло, ще разберем, че то е една комплицирана и интелигентна машина, която работи безотказно. То знае по кое време да забърза и по кое време да забави работата си, според от потребностите ни.

Процесите, които протичат в тялото, са многочислени. Един от тях е метаболизмът. Под метаболизъм се схваща процесът на преобразяване на питателните субстанции в сила. Тя е нужна, с цел да поддържа виталните ни процеси.

Метаболизмът се забавя от време на време и аргументите за това са доста, а резултатът е отрицателен за тялото. Наднорменото тегло е най-честият резултат от постепенно протичащия метаболизъм, а той води със себе си редица здравословни проблеми. Добре е да поддържаме бърз метаболизъм, а това изисква да се научим да подаваме на тялото правилните сигнали.

Не е мъчно да се реализира добра взаимна връзка с ритъма на тялото. Стига да се извършват някои лесни условия.

Използване единствено на потребни мазнини при храненето

Добре е да се готви със зехтин. За потребни мазнини би трябвало да се употребява риба, съдържаща омега - 3 мазнини, както авокадо, бадеми и други ядки.

Здравословният нощен сън би трябвало да е 8 часа

 Тайната на бързия метаболизъм

Сънят дава опция за цялостна почивка, което зарежда за идващия ден. Така тялото работи с цялостния си потенциал от благоприятни условия. При изтощеност метаболизмът се забавя, тъй като тялото изпраща сигнал, че не може да работи пълноценно.

Начинът на приемане на храната

Начинът, по който одобряваме храната, е доста значим. Трябва да се яде рядко, в дребни количества. На всеки 3-4 часа на организма би трябвало да се доставят хранителни субстанции, с цел да не му се постанова да натрупа ресурси.

Избягване на фрапантните диети

 Бърз метаболизъм

Грешно е схващането, че строгите диети смъкват килограми. Това е единствено първичното състояние, тъй като организмът стартира да натрупа ресурси, когато усети неналичието на хранителни субстанции и след прекратяване на диетата се получава ново фрапантно повишаване на тежестта разследване на складираните мазнини.

Нуждата от вода

Тялото се нуждае от 2-3 литра вода дневно. Според едно проучване върху метаболизма при банкет на 200 мл вода процесът се ускорява с 30 % след 10 минути, а пикът му е след към половин час. Затова експертите поучават да се разпредели количеството вода на порции от по 200 мл и да се приема отмерено през целия ден.

Подходящите храни за бърз метаболизъм

Храненето има значима роля в протичането на метаболизма. Има доста храни, които работят позитивно, засилвайки метаболитния развой. Те са: какаото, черният шоколад, лененото семе, сладките картофи, авокадото, лютите подправки, чесънът, бобовите култури, бадемите, ябълките, лимонът, зехтинът, пилешкото месо, овесените ядки, спанакът, брюкселското зеле и водата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР